CHMELÁR: Vidíme mŕtvych v Manchestri, ale nie tých na Blízkom východe
PREHRAŤ

CHMELÁR: Vidíme mŕtvych v Manchestri, ale nie tých na Blízkom východe

Kandidáti na predsedu ÚVO urobili chybu, keď pred oficiálnym vypočutím na vláde absolvovali ešte neformálne pred zástupcami MVO a najviac na to doplatil J.Méry, povedal v TABLET.TV J.Hrabko.

Bratislava 26. mája (Teraz.sk) – V prípade teroristických útokov, aký sa stal v Manchestri, sa pozornosť médií aj verejnosti koncentruje takmer výhradne na následky útoku, ale nie na jeho príčiny. „Každý podobný útok, ku ktorému sa prihlási teroristická skupina, je motivovaný nejakými zahranično-politickými aktivitami. Ja som na to už upozorňoval veľakrát, my nevidíme mŕtvych na Blízkom východe, tých 3800 civilistov, ktorí zahynuli už za vlády Donalda Trumpa pri amerických útokoch. Drony tam zabíjajú civilistov v rozsahu, ktorý si my tu nevieme predstaviť. Ľudia to všetko vidia, televízie od Al Džazíry cez Al Arábiu, to všetko ukazujú.Tie skupiny to vnímajú ako pomstu,“ povedal v TABLET.TV politický analytik Eduard Chmelár.

„Primárny cieľ musí byť zastaviť vojny a stabilizovať blízke zahraničie. A toto nerobíme. Robíme pravý opak. My sa tu stretneme pri ďalšom teroristickom útoku a budeme opakovať to isté dookola, až kým sa nebudú radikalizovať aj domáce skupiny,“ povedal.

„Už sme otupení z tých nešťastí, lebo ich už je veľmi veľa,“ reagoval publicista Juraj Hrabko. „V debate všetci hovorili, že toto bolo hroznejšie ako predtým, pretože to zasiahlo tínedžerov a bolo veľa obetí. Ako keby nám neprekážalo, keď sa to stane dospelým, ale keď sa to stane deťom,“ poznamenal. Hrabko dodal, že s Chmelárom sa dá súhlasiť v tom, že definitívnym riešením bude až mier na Blízkom východe, ten však určite v dohľadnej dobe nenastane.

Viac čítajte tu.