CHMELÁR a HRABKO o štrajku vo Volkswagene: Držíme palce
PREHRAŤ

CHMELÁR a HRABKO o štrajku vo Volkswagene: Držíme palce

Bola to naozaj špinavá a neférová kampaň. A nemôžeme sa čudovať, ak dôvera k médiám, ktoré takýmto spôsobom informujú, klesá, komentoval E.Chmelár správanie sa časti médií počas voľby riaditeľa RTVS.

Bratislava 24. júna (Teraz.sk) – Prebiehajúci štrajk vo Volkswagene je ďalším potvrdením tézy, podľa ktorej už nie je kľúčovým problémom Slovenska nezamestnanosť, ale nízke platy. Preto treba držať palce zamestnancom, aby dosiahli so vedením firmy všeobecne akceptovateľnú dohodu. V diskusii na TABLET.TV sa na tom zhodol publicista Juraj Hrabko a politický analytik Eduard Chmelár.

„V tomto štrajku nikto nevyhrá, ani nebude porazený, musia dosiahnuť dohodu. Ostatné je obyčajná matematika. Ale zdá sa mi dobré, že sa ľudia začínajú domáhať svojich práv,“ povedal Hrabko. Dodal, že vyjadrovať sa k štrajku môžeme, ale ide o spor súkromného zamestnávateľa so zamestnancami, ktorý si musia vyriešiť práve tieto dve strany.

„Dnes už aj koalícia aj opozícia hovorí, že témou už nie je nezamestnanosť, ale zvyšovanie platov. Ale k nemu nedôjde tak, že osvietená vláda a zamestnávatelia povedia: Zaslúžite si to, dáme vám viac,“ reagoval Chmelár. „Západná Európa, kde sú platové rozdiely menšie, k nim došla tak, že tam prebehli vlny štrajkov, kde si tie sociálne práva vydobyli samotní pracujúci,“ dodal.

Viac čítajte tu.