CHMELÁR: Za Čarnogurského hlasovaním vidím aj kus márnomyseľnosti
PREHRAŤ

CHMELÁR: Za Čarnogurského hlasovaním vidím aj kus márnomyseľnosti

Zatiaľ, čo E. Chmelár hlasovanie J. Čarnogurského o Deklarácii zvrchovanosti SR kritizuje, podľa J.Hrabka expredseda KDH len skôr pochopil riziká spojené s osobou V. Mečiara.

Bratislava 20. júla (Teraz.sk) – Zatiaľ čo podľa publicistu Juraja Hrabka bolo hlasovanie poslancov za KDH proti Deklarácii zvrchovanosti Slovenskej republiky pred 25 rokmi dôsledkom toho, že si skôr, ako iní uvedomili riziká spojené s osobou Vladimíra Mečiara, podľa politického analytika Eduarda Chmelára vtedajšie opozičné strany nepochopili emancipačný proces a prenechali ho „vulgárnym nacionalistickým silám“. Uviedli to v diskusii na TABLET.TV.

„Čarnogurský nehlasoval proti deklarácii a ústave kvôli tomu, že bol proti samostatnosti. Obávam sa, že v tom bol kus márnomyseľnosti,“ povedal Chmelár. „Ale keď som sa ho na to nedávno pýtal, tak odpovedal, že sa obával, že nás Vladimír Mečiar dovedie do medzinárodnej izolácie, čo sa neskôr aj naplnilo. Ale vtedy argumentoval inak, povedal, že KDH za to nezahlasuje, lebo tento dokument prinesie do strednej Európy destabilizáciu,“ dodal. 

Viac čítajte tu