HRABKO: Čo Maďari roky žiadali, dnes ľahko plní Most. A nestačí mu to
PREHRAŤ

HRABKO: Čo Maďari roky žiadali, dnes ľahko plní Most. A nestačí mu to

Ak asistent poslanca Rajtára porušil zákon, nemôže sa obhajovať verejným záujmom, a patrí pred súd. Otázkou je, prečo pred ním stojí len on, povedal pre TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 5. augusta (Teraz.sk) – Jedným z paradoxov aktuálnej politiky je príbeh Mosta – Híd, ktorý už počas prvého roka pôsobenia v tejto vláde zrušil viaceré tabu a presadil ciele, o ktoré sa maďarská menšina dlhé roky neúspešne snažila. Preferencie mu však napriek tomu nerastú. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„To, čo sa Bélovi Bugárovi podarilo presadiť v rámci tejto koalície, sa mu nikdy doteraz nepodarilo v žiadnej inej koalícii,“ poznamenal Hrabko. Napríklad dvojkolová voľba predsedov VÚC bola pôvodne schválená najmä preto, aby žiadny politik reprezentujúci maďarskú menšinu nemal reálnu šancu stať sa predsedom samosprávneho kraja. Most v tejto vláde presadil, že sa zrušila.

„A to sa týka aj školstva, aj dvojjazyčných názvov. Veď pred piatimi rokmi ešte zúrila tak povediac tabuľová vojna, čo sa týka názvov obcí na železniciach. Dnes to už všetko je,“ pripomenul Hrabko. 

Viac čítajte tu