HRABKO: Fico, Danko a Bugár tvoria koalíciu a nie rodinu Nerozborných
PREHRAŤ

HRABKO: Fico, Danko a Bugár tvoria koalíciu a nie rodinu Nerozborných

Publicista J.Hrabko v TABLET.TV uviedol, že rozumie argumentom Jaroslava Pašku o tom, že Smer-SD nechce uvoľniť posty v regiónoch, ale nerozumie jeho pocitom ohľadom tlaku z Úradu vlády na SNS.

Bratislava 10. augusta (Teraz.sk) – Rozhodnutie predsedu SNS Andreja Danka vypovedať koaličnú zmluvu bez toho, že by národniari opustili automaticky aj koalíciu, nemá na Slovensku precedens a svojou závažnosťou nie je adekvátne problémom, kvôli ktorým SNS k tomuto kroku pristúpila. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška naznačil, že rozdelenie postov v štátnej správe v regiónoch neprebehlo tak, ako bolo dohodnuté počas koaličných rokovaní. Paška má tiež podozrenie, že kauzu eurofondy iniciovali ľudia z Úradu vlády v spolupráci s OĽaNO s cieľom diskreditovať SNS. 

„Rozumiem Jaroslavovi Paškovi, keď hovorí o obsadení postov, ale nerozumiem tomu druhému, čo hovoril. Lebo hovoril, že majú pocit, že to z Úradu vlády ide smerom na nich,“ reaguje Hrabko. „Keď Jaroslav Paška hovorí o svojich pocitoch, tak na základe pocitov sa k takémuto vážnemu kroku nepristupuje,“ upozornil.

Boj o voliča podľa Hrabka prebieha počas celého volebného obdobia aj medzi koaličnými stranami. „Je to pochopiteľné, veď Robert Fico má vlastnú stranu a Béla Bugár vlastnú stranu, oni nie sú rodina Nerozborných. Každý sa snaží uchmatnúť voličov toho druhého, počas celého volebného obdobia. Toho si musí byť vedomý aj Andrej Danko,“ povedal.

Viac čítajte tu.