CHMELÁR a HRABKO: Voľbám chýba konflikt aj ponuka. Ľudia asi neprídu
PREHRAŤ

CHMELÁR a HRABKO: Voľbám chýba konflikt aj ponuka. Ľudia asi neprídu

V Čechách sa zrejme nedá vytvoriť stabilná vláda bez ANO a predčasné voľby zatiaľ nikto nechce. Významnú úlohu zohráva prezident Miloš Zeman, zhodli sa v TABLET.TV J.Hrabko a E.Chmelár.

Bratislava 26. októbra (Teraz.sk) – Regionálne voľby na Slovensku sú, podobne ako eurovoľby, typické nízkou volebnou účasťou. Tentoraz voľby prebiehajú v týždni rozdelenom sviatkom, kampani chýba konflikt, ktorý by k urnám prilákal voličov a ani ponuka kandidátov na predsedov VÚC zrejme nebude dôvodom, pre ktorý by išlo voliť výrazne viac ľudí ako v roku 2013. „Nie som optimista v tom, že by bola vysoká účasť. Dúfam, že neprekonáme rekord z eurovolieb. Ale aj okolo 20 percent je strašne málo,“ povedal v diskusii s politickým analytikom Eduardom Chmelárom v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

„Pre účasť voličov je, žiaľ, dôležitý konflikt. Aj v prípade Európskej únie platilo, že kým sa nezačali riešiť konfliktné témy, nikoho nezajímala. Kandidáti nedokázali vygenerovať tému, na ktorej by ten konflikt založili. A to má vždy robiť vyzývateľ,“ povedal Chmelár.

Viac čítajte tu.