CHMELÁR a HRABKO: Drahoš mal náskok, Zeman lepší finiš kampane
PREHRAŤ

CHMELÁR a HRABKO: Drahoš mal náskok, Zeman lepší finiš kampane

M. Lajčák jasne povedal, že nebude kandidovať na post prezidenta. Jednak túto funkciu nepotrebuje, jednak nemá záujem o účelovú diskreditáciu, zhodli sa v TABLET.TV J. Hrabko a E. Chmelár.

 

Bratislava 26. januára (Teraz.sk) – Výsledok prvého kola volieb českého prezidenta musel byť pre Miloša Zemana sklamaním, naopak, Jiŕímu Drahošovi sa črtala perspektíva zisku rozhodujúcej masy voličov. Zeman však dva týždne medzi volebnými kolami využil efektívnejšie a vrátil sa do hry o post hlavy štátu. 

„Miloš Zeman veľmi rýchlo voľby zdramatizoval. Jiří Drahoš urobil dve zásadné chyby. Prvá bola, že vyzval Miloša Zemana na televíznu diskusiu. Keď to Zeman počul, musel sa obliznúť ako tiger pred obedom. Lebo toto je jeho ihrisko, kde je veľmi silný. A druhá chyba bola, že v nedeľu Jiří Drahoš uprednostnil stretnutie s niekoľkými stovkami svojich presvedčených fanúšikov v Brne, kým Miloš Zeman sa prihováral 1,5 miliónu divákov na TV Nova,“ povedal v diskusii s publicistom Jurajom Hrabkom v TABLET.TV politický analytik Eduard Chmelár.

Zeman bol podľa neho dominantný v diskusii na TV Prima. „Ale včerajšia debata na ČT už bola oveľa vyrovnanejšia. Ja som na FB napísal, že víťazkou debaty je moderátorka Světlana Witowská, som presvedčený, že sa zrodila nová moderátorská hviezda. Konečne sa podarilo dostať diskusiu k vecným témam, lebo inak bola kampaň príliš emotívna a svojimi témami úplne od veci,“ povedal Chmelár.

„Ja osobne som v tej včerajšej debate nemal z pána Drahoša až taký dobrý pocit, ako dovtedy,“oponoval Hrabko. „Aj keď, samozrejme, debata na Prime sa nedá porovnávať s tou na ČT. Prima je úplne iný druh televízie, iné sú aj otázky, všetko je iné. V nej mal Zeman úplne navrch, ale bolo to dané aj témami a moderátorom. Včerajšia debata na ČT bola solídna, dobre vedená a ja som subjektívne nemal dobrý dojem z pána Drahoša,“ zopakoval Hrabko.

„Pán Drahoš urobil chybu, keď na Miloša Zemana zaútočil kvôli kancelárovi, sám však nevedel povedať, s kým na túto funkciu počíta on. V neprospech Miloša Zemana výrazne hrá jeho zdravotný stav,“ dodal.
Viac čítajte tu.