HRABKO: Vyjadrenia J. Čižnára o vražde J. Kuciaka môžu byť aj taktikou
PREHRAŤ

HRABKO: Vyjadrenia J. Čižnára o vražde J. Kuciaka môžu byť aj taktikou

Peter Pellegrini nemá pravdu, keď žiada pre deti slovenských pracovníkov Rakúsku rovnaké prídavky, aké sa poberajú na deti žijúce priamo v Rakúsku. V TABLET.TV to povedal Juraj Hrabko.

Bratislava 12. mája (Teraz.sk) – Vyjadrenia generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, podľa ktorých došlo pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej k pozitívnemu posunu, môžu byť pravdou alebo len taktikou. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Generálny prokurátor konštatoval, že vyšetrovanie ustálilo ako cieľ útoku Jána Kuciaka, jeho priateľka Martina Kušnírová bola zavraždená preto, že bola „v zlom čase na zlom mieste“. Vyšetrovanie podľa neho pokročilo a umožnilo zúžiť počet vyšetrovacích verzií.„Nič sa nedá vylúčiť, ale treba si počkať na výsledok vyšetrovania. To, čo hovorí, môže byť pravda ale aj nemusí,“ reagoval Hrabko.

Pozitívne však hodnotí skutočnosť, že Generálna prokuratúra nechala preveriť spisy týkajúce sa káuz, o ktorých Ján Kuciak písal a aj to, že generálny prokurátor otvorene priznal chyby v deviatich z 56 spisov. Čižnár označil chybovosť na úrovni 17 percent za vysokú. Zároveň pripustil, že podľa jeho názoru v niektorých prípadoch pochybení mohli hrať úlohu aj miestne prepojenia a väzby ľudí, ktorých sa spisy týkali.

„Je pozitívne, že priznal aj pochybenia. Ale jedným dychom treba povedať, že Jaromír Čižnár je generálnym prokurátorom už dlhšiu dobu a, ľudovo povedané, to maslo padá aj na jeho hlavu. Aj on je zodpovedný za to vysoké percento zlyhaní, ktoré sám oznámil,“ upozornil Hrabko. „Mal by na prokuratúre urobiť zmeny v tom smere, aby sa percento chybovosti znižovalo,“ dodal.

Viac čítajte tu.