HRABKO: Matovič mal tentokrát pravdu v oboch veciach
PREHRAŤ

HRABKO: Matovič mal tentokrát pravdu v oboch veciach

Argument J.Richtera, že sociálny balíček nie je predvolebný, lebo sa podobné prijímali aj v predchádzajúcich rokoch, podľa J.Hrabka neobstojí. Rôzne typy volieb totiž boli aj v predchádzajúcich rokoch

Bratislava 27. júla (Teraz.sk) – Líder OĺaNO Igor Matovič rezerváciou námestia SNP v Bratislave na oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie neporušil žiadny zákon, ani nepísané pravidlá. A pravdu má aj v tom, že hnutie Za slušné Slovensko nie je občianskou, ale politickou organizáciou blízkou stranám Progresívne Slovensko, SPOLU-OD a vznikajúcemu subjektu Andreja Kisku Za ľudí. V diskusii na Tablet.tv to vo štvrtok 25. júla povedal publicista Juraj Hrabko.

„Ja často nesúhlasím s tým, ako robí politiku Igor Matovič. Ale v tomto prípade mu dávam za pravdu, lebo inak by som poprel sám seba. Ja som Za slušné Slovensko označil za politickú organizáciu už v čase pred komunálnymi voľbami. Ale mohli by sme to stopovať ešte aj ďalej, po zrušenie zhromaždenia po pohovore v prezidentskom paláci,“ poznamenal Hrabko. Hnutie Za slušné Slovensko totiž po rozhovore s vtedajším prezidentom Andrejom Kiskom zrušilo pripravované zhromaždenie, ktorého účastníci by veľmi pravdepodobne žiadali predčasné voľby. 

Neskôr, v komunálnych voľbách, aktivisti hnutia Za slušné Slovensko podporili len kandidátov blízkych novým stranám. A podľa Hrabka prekročili hranicu občianskeho aktivizmu aj vtedy, keď žiadali personálne zmeny vo vnútri strany Smer-SD. 

„Ľudia môžu na námestiach požadovať čokoľvek, aj pád vlády a predčasné voľby, výmenu ministrov či predsedu parlamentu. Ale občianski aktivisti sa dostanú za čiaru, keď verejne požadujú zmeny v straníckych štruktúrach konkrétnej strany. To je už za čiarou, to nie je občiansky, ale politický a stranícky aktivizmus. Ak chcú meniť pomery v strane, majú do nej vstúpiť a tam sa o to snažiť,“ upozornil Hrabko.

Viac čítajte tu.