HRABKO: Vladimír Mečiar už mladým voličom nehovorí vôbec nič
PREHRAŤ

HRABKO: Vladimír Mečiar už mladým voličom nehovorí vôbec nič

Richard Sulík urobil chybu, že sa päť rokov venoval politike v Bruseli. V Bratislave mu za ten čas vyrástla konkurencia, povedal v TABLET.TV publicista Juraj Hrabko.

Bratislava 11. augusta (Teraz.sk) – Trojnásobný expremiér Vladimír Mečiar sa môže cítiť byť ukrivdený a môže ešte mať ambície ovplyvňovať politiku, rovnako ako jeho bývalí oponenti môžu chcieť vidieť bývalého lídra ĽS-HZDS za mrežami, ale podľa publicistu Juraja Hrabka je reálne skôr niečo iné. „Jedno je chcieť a druhé môcť,“ povedal Hrabko vo štvrtok 8. augusta o 10,30 v diskusii na Tablet.tv.

Z informácií, že Vladimír Mečiar niekomu pomáha pri príprave novej strany, podľa Hrabka automaticky nevyplýva, že by sa chcel do politiky vrátiť on osobne. Ale keby aj, nebolo by to podľa neho už to isté, ako pred rokmi. „Vladimír Mečiar dnes mladým voličom absolútne nič nehovorí,“ povedal Hrabko.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zastavil trestné stíhanie bývalého predsedu vlády SR Vladimíra Mečiara pre zneužitie právomoci verejného činiteľa v kauze amnestií. Súhlas prokurátorky s týmto rozhodnutím chce ešte generálny prokurátor Jaromír Čižnár nechať preveriť. Podľa Hrabka však bývalý zastupujúci prezident Mečiar udelením amnestií zrejme naozaj nezneužil právomoci verejného činiteľa.

„Z vecného hľadiska je to už druhý krát, čo vyšetrovacie orgány odmietli podozrenia zo zneužitia právomocí verejného činiteľa Vladimírom Mečiarom. Prvý krát to odmietli ešte v deväťdesiatych rokoch. A teraz to bolo druhý krát. Ak to generálna prokuratúra potvrdí, Vladimír Mečiar bude z tohto hľadiska čistý ako ľalia. A ja osobne si myslím, že je, že tam k zneužitiu právomocí verejného činiteľa nedošlo,“ konštatuje Hrabko.

Via čítajte tu.