HRABKO: Relevancia strany P. Pellegriniho sa ukáže, až keď ju založí
PREHRAŤ

HRABKO: Relevancia strany P. Pellegriniho sa ukáže, až keď ju založí

Vieme, ako strany súčasnej vládnej koalície brojili proti aktuálnemu generálnemu prokurátorovi, ale to, ako sa správajú teraz, naznačuje, že mu predĺžia funkčné obdobie, povedal Hrabko.

Bratislava 6. júna (Teraz.sk) – Význam prieskumu agentúry Focus, podľa ktorého by nová politická strana Petra Pellegriniho, ak by ju založil, získala podporu 21,4 percenta voličov, by sa podľa publicistu Juraja Hrabka nemal preceňovať. „Jediný relevantný údaj z prieskumu je rozčesnutie Smeru-SD pol na pol. Ak vznikne strana, ktorú si založí Peter Pellegrini, potom sa ukáže, aká bude jej relevancia,“ reagoval Hrabko v diskusii na TABLET.TV.

Podľa prieskumu by totiž v prípade vzniku novej strany expremiéra Pellegriniho podpora Smeru-SD klesla na 9,6 percenta voličov a bola by až treťou najsilnejšou stranou po OĹaNO (21,8 percenta) a politickom subjekte Petra Pellegriniho.

„Zabudnite na tie výsledky. Pripomína to prieskumy, koľko bude mať strana Andreja Kisku. Na začiatku sú ambície vysoké, vidíme, ako skončil vo voľbách Andrej Kiska a ako skončili PS/Spolu,“ reaguje Hrabko. Dodáva, že ak nová strana vznikne, rozbehne sa proti nej aj antikampaň. „Určite má aj Peter Pellegrini svojich odporcov. A nie každý je nadšený tým, že odchádza zo Smeru-SD. A bude musieť nie iba rozdávať, ale aj prijímať údery z rôznych strán,“ upozornil Hrabko.

Viac čítajte tu.