HRABKO: Prezidentka nespomenula výmenu premiéra ani návštevu pápeža
PREHRAŤ

HRABKO: Prezidentka nespomenula výmenu premiéra ani návštevu pápeža

Nie je dobrý začiatok zdravotníckej reformy, ak minister nezíska ani podporu vládnej koalície, povedal v TASR TV J. Hrabko.

Bratislava 2. októbra (Teraz.sk) – Správa prezidentky Zuzany Čaputovej o stave republiky akcentovala témy, ktoré si ako kľúčové vybrala samotná hlava štátu, nespĺňala však štandardy, aké by správa o stave krajiny a závažných politických otázkach spĺňať mala. V diskusii na TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Akcentovala na stabilitu vládnej koalície, na slušnosť a ocenenie zdravotníkov. Tým to nechcem znevažovať. Ona si vybrala, čo považuje za dôležité povedať a čo nepovažuje za dôležité povedať. A s tým mám trochu problém,“ povedal Hrabko.

Od správy o stave republiky by očakával, že bude obsahovať stanoviská k závažným politickým udalostiam, ktoré sa udiali od posledného takéhoto vystúpenia hlavy štátu v parlamente. „Bola to napríklad výmena premiéra. Ja si neviem predstaviť významnejšiu politickú udalosť. Chýbala mi aj spomienka na návštevu pápeža, to bola zahraničnopolitická udalosť, ktorú by podľa mňa iná hlava štátu aspoň spomenula,“ tvrdí Hrabko.

Viac čítajte tu.