Fico: Prijímanie migrantov nehrá žiadnu rolu pri našej snahe byť v jadre EÚ
PREHRAŤ

Fico: Prijímanie migrantov nehrá žiadnu rolu pri našej snahe byť v jadre EÚ

Pozrite si video.

Lednice 4. septembra (TASR) – Slovensko chce, aby pri rokovaniach o budúcom jadre Európskej únie, ktoré sa pravdepodobne bude formovať okolo eurozóny, bola aj Česká republika. Na úvod dnešného spoločného rokovania vlád SR a ČR na Zámku Lednice o tom slovenský premiér Robert Fico uistil českého ministerského predsedu Bohuslava Sobotku a členov jeho kabinetu.

"Chceme vás ako priateľov ubezpečiť, že tento proces chceme vnímať ako inkluzívny," uviedol Fico. "Teda chceme, aby pri tomto procese boli všetci, aby rozhodnutia, ktoré sa budú tvoriť, neboli len rozhodnutiami vybranej skupiny štátov, ale boli to rozhodnutia, na ktorých budú participovať aj ostatní," ubezpečil.

Český premiér potvrdil, že sa dnes vlády zamerajú aj na európske otázky. Bilaterálna schôdzka totiž podľa Sobotku prichádza v dobe, kedy Európska únia prechádza veľkými zmenami. "Dúfam, že dnešné zasadanie prispeje k tomu, aby sme si lepšie porozumeli, pokiaľ ide o naše kroky v rámci V4 aj EÚ. Predovšetkým, aby sme sa dohodli v rade tém na spoločnom postupe," objasnil.

Viac čítajte tu