NITRA: Na deti spadol strom, mladý chlapec zomrel
PREHRAŤ

NITRA: Na deti spadol strom, mladý chlapec zomrel

Pozrite si video.

Bratislava 30. septembra (Teraz.sk/TASR) - Silný vietor zabil v Nitre 14- ročného chlapca. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že prvotné informácie hovorili o dievčati.

"V Nitre vplyvom silného vetra spadol strom na žiakov základnej školy na prechádzke. Na mieste zomrel 14 ročný chlapec. Ďalší žiaci sú zranení, jeden vážne," uvádza polícia. "Strom pri páde zasiahol tri maloleté osoby, z ktorých dve utrpeli zranenia rôzneho charakteru a jedno udalosť neprežilo. Zranené osoby sú v opatere zdravotníkov a budú prevezené do nemocnice. Psychológovia HaZZ poskytujú na mieste nešťastia krízovú intervenciu," dodávajú hasiči.



Na mieste zasahovali záchranári, hasiči, polícia i psychologický intervenčný tím, priblížil pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga. „Zasahujúci hasiči pomohli vyslobodiť tri deti spod spadnutého stromu. Dve utrpeli zranenia rôzneho charakteru a jedno, žiaľ, utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom,“ povedal. Zranené deti previezli do nemocnice.

"Môžem potvrdiť, že sme o 12.12 h prijali na tiesňovú linku 155 výzvu o pomoc, podľa ktorej zavalil strom maloleté osoby a jedna z nich nejaví známky života," doplnila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová s tým, že zásah stále trvá.

Zranené deti, na ktoré spadol strom, sú mimo ohrozenia života


Dve zranené deti, ktoré zasiahol spadnutý strom v Nitre, sú mimo ohrozenia života. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nitrianskej fakultnej nemocnice Tatiana Timková.

Nemocnica bližšie nešpecifikovala, aké zranenia deti po zásahu padajúcim stromom utrpeli. „Podľa informácií od lekárov si zranenia jedného z detí vyžiadali operačný zákrok. Druhé musí podstúpiť ešte niekoľko vyšetrení. Dôležité je, že obe deti sú mimo ohrozenia života,“ doplnila Timková.

Snímka z miesta nešťastia.
Foto: Facebook Prezídium Hasičského a záchranného zboru
 



Ako doplnil Varga, hasiči už pre silný vietor absolvovali počas pondelka desiatky výjazdov. „Neustále zasahujeme v okresoch Nové Zámky, Levice, v okolí Štúrova, ale najhoršia situácia je v Nitrianskom kraji,“ dodal Varga.





Prezidentka vyjadrila úprimnú sústrasť rodine dieťaťa, ktoré zabil v Nitre strom


Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine dieťaťa, ktoré v pondelok zabil v Nitre strom spadnutý v dôsledku vetra. Dúfa, že ďalšie zranené deti dostanú čo najlepšiu opateru a budú v poriadku.

Prezidetka uviedla, že s pohnutím a so smútkom prijala správu o tragickej smrti mladého človeka a vážnom zranení ďalších mladých ľudí v Nitre, ktoré zapríčinil silný vietor. "Myšlienkami som s rodinami obetí tohto nešťastia," dodala Čaputová na sociálnej sieti.