Vodič z Marseille má záznam v registri trestov
PREHRAŤ

Vodič z Marseille má záznam v registri trestov

Zdroj blízky vyšetrovaniu uviedol, že predpokladaný páchateľ má psychické problémy.

Marseille 21. augusta (TASR) - Muž, ktorého zadržala polícia pre podozrenie, že dnes dopoludnia v Marseille vrazil dodávkou značky Rénault do dvoch autobusových zastávok, má 35 rokov a je Francúz. 

V registri trestov má záznam za krádež, obchodovanie s drogami a nedovolené nosenie zbrane. Tajná služba ho však nesledovala. Zdroj blízky vyšetrovaniu pre televíziu BFMTV uviedol, že predpokladaný páchateľ má psychické problémy.

Ako informoval spravodajský portál France Info, muž autom v priebehu necelej polhodiny narazil do dvoch autobusových zastávok v dvoch rôznych obvodoch Marseille - najskôr 13. a vzápätí v 11. Oba útoky si vyžiadali dvoch zranených - ženy. Jedna z nich, 41-ročná, svojím zraneniam podľahla.

Polícia celú zónu, kde došlo k incidentom, uzavrela a vyzvala ľudí, aby sa vyhýbali marseillskému Starému prístavu, kde bol podozrivý muž dolapený. Televízia BFMTV dnes uviedla, že útoky boli spáchané autom, ktoré bolo ukradnuté dnes ráno. Polícii sa vozidlo podarilo identifikovať vďaka svedkovi, ktorý si pri druhom útoku zaznamenal evidenčné číslo. Podľa iného svedka druhého incidentu konanie vodiča svedčí o tom, že do ľudí na zastávke vrazil zámerne. 

BFMTV s odvolaním sa na policajné zdroje spresnila, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by incidenty boli teroristickým činom, aj keď spôsob ich spáchania je podobný nedávnym atentátom v Španielsku.