Obytný mrakodrap Torch Tower v Dubaji skončil v plameňoch
PREHRAŤ

Obytný mrakodrap Torch Tower v Dubaji skončil v plameňoch

V jednom z najväčších obytných mrakodrapov v Dubaji vypukol v noci zo štvrtka na piatok požiar.

Dubaj 4.augusta (TABLET.TV/TASR) – Rozsiahly požiar zasiahol v noci nadnes 86-poschodový mrakodrap The Marina Torch, známy aj ako Dubai Torch (Dubajská pochodeň), jednu z najvyšších obytných budov sveta stojacu v metropole rovnomenného emirátu. Pri incidente neutrpel nikto zranenia a budovu sa podarilo úspešne evakuovať, informoval portál Gulf News.

Televízia CNN zverejnila na svojej stránke video používateľa instagramu zachytávajúce plamene šľahajúce z množstva podlaží a horiace predmety padajúce z fasády.

Hovorca polície pre Gulf News uviedol, že plamene sa začali šíriť z deviateho podlažia. 

Dubajská civilná ochrana neskôr na Twitteri oznámila, že požiar sa podarilo dostať pod kontrolu a prebiehajú chladiace práce.

V tomto mrakodrape horelo už 21. februára 2015. Požiar vtedy vypukol okolo 02.00 h miestneho času na 52. podlaží a v dôsledku silného vetra sa rozšíril až po 70. podlažie. Udalosť si vyžiadala niekoľko zranených, ktorí sa nadýchali dymu.

Mrakodrap Marina Torch, nazvaný podľa štvrte, v ktorej stojí, bol dokončený začiatkom roka 2011. Je vysoký 352 metrov a nachádza sa v ňom 676 bytov. Do januára 2012 bol dokonca najvyššou obytnou budovou na svete.