Vo veku 66 rokov zomrel rockový spevák Tom Petty
PREHRAŤ

Vo veku 66 rokov zomrel rockový spevák Tom Petty

Pozrite si video s titulkami.

Los Angeles 3. októbra (TASR) - Vo veku 66 rokov zomrel v noci nadnes americký rockový spevák a skladateľ Tom Petty, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na vyhlásenie rodiny zosnulého.

Pettyho postihlo úplné zastavenie činnosti srdca a po tom, ako ho v bezvedomí a nedýchajúceho našli v jeho dome v kalifornskom Malibu, ho hospitalizovali v neďalekom meste Santa Monica.

Petty zomrel pokojne v kruhu svojej rodiny, členov svojej skupiny a priateľov, povedal jeho dlhoročný manažér Tony Dimitriades.

Správy o stave hudobníka sprevádzali zmätky. O jeho smrti najprv v pondelok informovala spravodajská stanica CBS News s odvolaním sa na Policajné oddelenie v Los Angeles (LAPD).

LAPD však neskôr tieto tvrdenia stiahlo a na sociálnej sieti Twitter vysvetlilo, že "nedisponuje žiadnymi informáciami o úmrtí speváka Toma Pettyho".

"Počiatočné nepresné informácie boli nedopatrením poskytnuté určitým mediálnym zdrojom. LAPD však nemá v tejto záležitosti žiadnu vyšetrovaciu úlohu," uviedlo policajné oddelenie.

Viac čítajte tu