ŠKRIPEK: Sú ľudia, čo sa modlia za múdrosť politikov, aj britských
PREHRAŤ

ŠKRIPEK: Sú ľudia, čo sa modlia za múdrosť politikov, aj britských

Medzi odtrhnutím od Veľkej Británie a tvrdým odchodom z Európskej únie existuje pre Škótsko aj tretia cesta, myslí si europoslanec OĽaNO Branislav Škripek. Diskutoval v TABLET.TV.

Bratislava 3. apríla (Teraz.sk) – Téma brexitu rozdeľuje europoslancov a časť z nich sa dôrazne vyslovuje za tvrdý postup Európskej únie (EÚ) voči Veľkej Británii. „Ja, ale aj mnohí iní, som skôr v pozícii, že to síce nie je dobrá správa, ale mali by sme sa rozísť v dobrom. Stále budeme najdôležitejšími partnermi,“ konštatoval v TABLET.TV poslanec Európskeho parlamentu (EP) Branislav Škripek (OĽaNO).

„Som členom, aktuálne aj dočasným prezidentom Európskeho kresťanského politického hnutia. Za mnou prišli ľudia – možno tu bude znieť zvláštne – ale je celá skupina ľudí, ktorí sa modlia za politikov a žiadajú Boha o rozum, alebo múdrosť pre politikov,“ poznamenal Škripek. „Prišli za mnou s víziou, aby sme urobili stretnutie, kde vyjadríme odchádzajúcim britským poslancom, že odísť sa dá s dobrorečením a dobrým postojom. Chceme to odovzdať ako posolstvo nášho zamatového rozdelenia medzi Českom a Slovenskom,“ dodal.

Jedným z britských europoslancov je aj radikál Nigel Farage, ktorý sa za brexit vyjadroval asi najjednoznačnejšie a tvrdo kritizoval prílev pracovníkov z iných krajín EÚ do Veľkej Británie. Napriek referendovému rozhodnutiu o odchode z únie ostal členom Európskeho parlamentu a naďalej poberá všetky benefity europoslanca. „Pán Farrage je známy tým, že je to muž radikálnych výrokov. Na druhej strane, Veľká Británia stále platí a bude splácať svoje záväzky,“ reagoval Škripek.

Viac čítajte tu