B.ŠKRIPEK: Macronovo víťazstvo možno stojí na hlinených nohách
PREHRAŤ

B.ŠKRIPEK: Macronovo víťazstvo možno stojí na hlinených nohách

Na otázku, čo máme ďalej integrovať, v niektorých veciach hovorím „nie“, povedal v TABLET.TV europoslanec OĽaNO Branislav Škripek.

Bratislava 22. júna (Teraz.sk) – Hoci hnutie novozvoleného francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona Republika vpred po druhom kole parlamentných volieb potvrdilo zisk parlamentnej väčšiny, jeho moc možno stojí na hlinených nohách. V diskusii na TABLET.TV to povedal europoslanec OĽaNO Branislav Škripek.

„Jeho nové hnutie Republika vpred vzniklo veľmi rýchlo. Možno zohratosť hráčov tohto tímu možno nie je veľká,“ poznamenal. „Druhý dôležitý fakt je ten, že bola najnižšia volebná účasť. Ak jeho vláda začne zavádzať reformy, môže si veľká časť národa povedať: veď my sme ho nevolili. A vyjsť do ulíc,“ dodal Škripek.

„Je to veľmi proeurópsky politik, povedal by som, že až eurooptimista. Pre mňa ako eurorealistu to znamená, že asi bude tlačiť na viacej Európy, viacej Bruselu,“ odhaduje. Dodáva, že osobne by si po skúsenostiach s Marine Le Penovou v europarlamente želal, aby Macron priniesol do európskej politiky viac stability a pokoja. Upozorňuje však, že nie so všetkým, čo dnes hovorí, sa dá súhlasiť. „Veľmi jasne hovoril, že sa mu nepáči vplyv východoeurópskych robotníkov, čo sa týka aj nás. Vyjadril sa aj k automobilke, ktorá chcela presunúť výrobu do Poľska a povedal, že sa to musí zastaviť,“ hovorí europoslanec.

Viac čítajte tu