SULÍK: Keď bude hostiteľom opozičných rokovaní SaS, pozve aj B.Kollára
PREHRAŤ

SULÍK: Keď bude hostiteľom opozičných rokovaní SaS, pozve aj B.Kollára

Predstavili sme voličom najprv obsah, našich osem reformných diel v jednej Krabičke, a ďalší krok bude, že predstavíme osoby a obsadenie, povedal v TABLET.TV predseda SaS R. Sulík.

Bratislava 17. apríla (Teraz.sk) – Na opozičné rokovania za okrúhlym stolom v piatok 13. apríla Strana maďarskej komunity (SMK) pozvala SaS, OĽaNO aj KDH, ale nie hnutie Sme rodina. „Považujem za chybu, že nepozvali aj Borisa Kollára. Ak raz chceme voličov presvedčiť o tom, že sa po voľbách dokážeme dohodnúť, nemôžeme už teraz niekoho vylučovať,“ povedal v TABLET.TV predseda SaS Richard Sulík.

Dodal, že keď bude hostiteľom opozičného stretnutia jeho strana, pozve aj hnutie Borisa Kollára. Hoci sa štyri opozičné strany 13. apríla zhodli na tom, že by po voľbách mohli tvoriť základ budúcej koalície, podľa Sulíka karty rozdajú až voliči. „Pôjdeme do volieb samostatne a po voľbách sa pozrieme, kto postúpil do NR SR, kto má koľko mandátov a koľko ich máme my. A potom sa pozrieme, aké sú možné kombinácie koalície,“ povedal.

V tejto chvíli z koaličnej spolupráce vopred vylučuje len Smer-SD a ĽS – NS. „Smer ideme nahradiť, nejdeme s nimi spolupracovať. ĽS NS sme vylúčili preto, že na kandidátke tejto strany sú ľudia, ktorí tvrdia, že Adolf Hitler druhú svetovú vojnu nezačal, že šesť miliónov mŕtvych Židov je rozprávka... To sú jednoducho veci, ktoré sú v našej spoločnosti „no – go“. Vybavená vec,“ tvrdí Sulík.

Viac čítajte tu.