TOMÁŠ: Dúfam, že sa celá krajina raz dozvie pravdu o vražde J. Kuciaka
PREHRAŤ

TOMÁŠ: Dúfam, že sa celá krajina raz dozvie pravdu o vražde J. Kuciaka

Sociálna politika Smeru je konzistentná a čo je dôležité, vždy sme dodržali, čo sme sľúbili. Ak nám niekto vyčíta, že pripravujeme sociálny balík, nie je to veľmi fér, povedal v TABLET.TV Erik Tomáš.

Bratislava 28. apríla (Teraz.sk) – Hoci doteraz nie je známy vrah a motív vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, v mediálnej oblasti sa podľa poslanca NR SR Erika Tomáša (Smer-SD) vytvorila nebezpečná „skratka“ v podobe asociácie, že kauza nejako súvisí so Smerom-SD. Tak to však podľa neho vôbec nemusí byť. 

„Stal sa ohavný trestný čin, ktorý sa stať nemal, a celá krajina, hádam s výnimkou vrahov, si želáme, aby bol tento trestný čin objasnený. Ja si dokonca myslím, že od záverov tohto vyšetrovania môže veľa závisieť, aj ďalší politický vývoj,“ povedal Tomáš v diskusii na TABLET.TV.

Dodal, že široký medzinárodný tím vyšetrovateľov je podľa neho zárukou objektívnosti vyšetrovania, ktoré pracuje s viacerými verziami, pričom súvislosť v prácou Jána Kuciaka je jednou z nich. „Ani ja, vy, novinári, či celá krajina nebude mať pokoj, kým tieto vraždy nebudú vyšetrené. Som rád, že bol zriadený medzinárodný vyšetrovací tím. Je dôležité túto vraždu dôveryhodne a nespochybniteľne vyšetriť. Závery vyšetrovateľov môžu mať oveľa širší kontext, ako len trestnoprávny,“ uviedol poslanec.

Tvrdí, že verzia o motíve, ktorý vyplýva z investigatívnej práce novinára, je legitímna, časť médií, aj prezident SR Andrej Kiska však nečakali na závery vyšetrovania a hneď tlačili kauzu do politickej roviny. „Ak sa bavíme o skratkovitom videní, veľmi nebezpečná skratka, ktorá sa vytvorila v mediálnej oblasti, je skratka „vražda – Smer“. Keď sa rozprávam s kolegami novinármi, tvrdia mi, že to takto vôbec nebolo myslené,“ povedal Erik Tomáš. 

„Malo sa v tejto situácii postupovať zodpovednejšie. Nie tancovať na hroboch týchto dvoch mladých ľudí, ale možno počkať aspoň na závery vyšetrovania. Ale aj pýtať sa a tlačiť na kompetentné orgány, čo robia a prečo robia. Ja dúfam, že sa celá krajina raz dozvie pravdu,“podčiarkol.

Viac čítajte tu.