MATOVIČ: Ak A.Kiska zlepí strany a ich hlasy neprepadnú, nie som proti
PREHRAŤ

MATOVIČ: Ak A.Kiska zlepí strany a ich hlasy neprepadnú, nie som proti

OĽaNO už vybralo meno svojho kandidáta na post bratislavského primátora a zverejní ho v piatok. Vyberalo z trojice kandidátov, jeden z nich je aj Ján Mrva, povedal v TABLET.TV Igor Matovič.

Bratislava 29. mája (Teraz.sk) – Rozhodnutie Andreja Kisku nekandidovať po druhý raz na post hlavy štátu, ale pokračovať v politike iným spôsobom, je v rozpore s jeho starším vyhlásením o tom, že sa nebude angažovať v straníckej politike, napriek tomu podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča môže mať pozitívny efekt. „Keď pospája strany, kde by hrozilo, že ich hlasy vo voľbách prepadnú, napríklad Spolu a Progresívne Slovensko, keď sa rozhodnú dať dokopy s Andrejom Kiskom a nejako to ´zlepiť´, ja nemám nič proti tomu,“ vyhlásil v diskusii na TABLET.TV Matovič.

„Andreja Kisku vnímam ako človeka, ktorý stojí na tej dobrej strane brehu, dokázal to aj v posledných týždňoch po smrti Jána a Martiny. Očakával som, že jeho politická kariéra bude mať takéto nejaké pokračovanie,“ poznamenal. Ak ale Andrej Kiska hovoril o tom, že chce mať viac času na rodinu, v straníckej pozícii to bude podľa Matoviča ešte väčší problém ako v prezidentskej.

„Na svojej vlastnej koži viem, že vstúpiť do slovenskej parlamentnej politiky znamená venovať sa rodine takmer nulovo. Viem si predstaviť, že je to ešte horšie ako v prípade prezidentskej funkcie. Ale možno Andrej Kiska príde s nejakým zvláštnym modelom. Možno bude len nejakým mentorom politickej strany alebo skupiny politických strán,“ odhaduje Matovič. 

OĽaNO sa podľa neho na alternatívu, že Andrej Kiska nebude opätovne kandidovať na prezidentský post, pripravovalo už dlhšie. „Máme v užšom výbere troch vážnych kandidátov. Ktoréhokoľvek z nich by sme postavili, myslíme si, že by prešiel do druhého kola,“ povedal Matovič s tým, že dvaja z „kandidátov na prezidentských kandidátov“ už majú politické skúsenosti a jeden zatiaľ nie.

Viac čítajte tu.