E. TOMÁŠ: Vládni poslanci sú z raketového štartu Hlasu-SD nervózni
PREHRAŤ

E. TOMÁŠ: Vládni poslanci sú z raketového štartu Hlasu-SD nervózni

Na reformu justície ministerky spravodlivosti Kolíkovej máme iný názor ako Smer-SD. Nevylučujem, že ju podporíme, povedal v TABLET.TV nezávislý poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD).

Bratislava 17. septembra (Teraz.sk) – Čerstvo zaregistrovaná strana Hlas-sociálna demokracia je podľa jedného z jej zakladateľov, poslanca Erika Tomáša, otvorená novým tváram a myšlienkam a v žiadnom prípade nie je politickým dvojčaťom Smeru-SD. „To, že to tvrdia vládni a koaliční poslanci, je súčasťou politickej stratégie, svedčí to o tom, že aj oni vnímajú raketový štart našej strany. Veď v prieskumoch dýchame na chrbát zatiaľ vedúcemu OĽaNO a cítiť tam už nervozitu,“ povedal 16. septembra v diskusii na Tablet.tv Tomáš.

„Podľa mňa je už na prvý pohľad vidieť určité rozdiely medzi Smerom-SD a Hlasom-SD. Prvý je v štýle politiky, druhý je v tom, že máme rastový a koaličný potenciál. A prichádzajú aj témy, na ktoré máme iné názory,“ tvrdí.

Napríklad reformu justície z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) Hlas-SD podľa Erika Tomáša principiálne neodmieta. „Na neštandardnú situáciu možno budú potrebné neštandardné nástroje. Tzv. optimalizáciu súdnej moci zaviedol ešte pán Lipšic a ukazuje sa, že také veľké odovzdanie právomocí do rúk justície a jej samosprávy možno nebolo úplne ideálne. K reforme chceme predkladať aj vlastné doplňujúce a pozmeňujúce návrhy, ale nevylučujem, že by sme reformu justície z dielne pani ministerky spravodlivosti podporili,“ vyhlásil.

Viac čítajte tu.