MAJERSKÝ: KDH sa pred voľbami nemalo spájať s liberálmi
PREHRAŤ

MAJERSKÝ: KDH sa pred voľbami nemalo spájať s liberálmi

KDH bolo vždy známkou spoľahlivosti v parlamente. Keď sa na poslaneckom klube raz niečo dohodlo, to platilo, povedal v Tablet.tv nový predseda KDH Milan Majerský.

Bratislava 22. septembra (Teraz.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) bolo po európskych voľbách v roku 2019 na najlepšej ceste vrátiť sa späť aj do Národnej rady (NR) SR, podľa jeho novozvoleného predsedu Milana Majerského však spravilo chybu, keď uzavrelo predvolebnú dohodu s liberálnymi stranami. „Som presvedčený, že sme vtedy mali ísť svojou cestou. Ak sa mala uzatvárať dohoda, tak so všetkými stranami, ktoré k nej chceli pristúpiť a naraz. Ale omnoho lepšia a istejšia cesta pre KDH v tom čase bolo, aby sme išli samostatne,“ povedal v diskusii na Tablet.tv Majerský.

„Tým, že sme sa dali dokopy s liberálmi, sme dostali až do volieb nálepku, že sme sa „liberalizovali“. A to najviac uškodilo. Namiesto toho, aby sme odkomunikovali, prečo bola táto dohoda prijatá, sme pálili na každú stranu do politických konkurentov,“ povedal na margo predvolebnej dohody KDH s koalíciou Progresívne Slovensko/SPOLU a stranou Za ľudí. Dodal, že najlepšou a najistejšou cestou do volieb je podľa neho presadzovanie vlastného programu.

Majerského zvolil do čela KDH augustový snem, na poste vystriedal Alojza Hlinu. Ten ostáva pôsobiť v strane, ale už iba ako radový člen. „Bol by som rád, keby pracoval v poradnom orgáne z bývalých predsedov KDH,“ povedal Majerský, podľa ktorého by nebolo vhodné, ak by bývalý predseda zastával v hnutí nižšiu funkciu, napríklad post podpredsedu.

Viac čítajte tu.