Mária KORENČIOVÁ: O prestupe do AC Miláno, Kuckovi i mesačnom plate
PREHRAŤ

Mária KORENČIOVÁ: O prestupe do AC Miláno, Kuckovi i mesačnom plate

Brankárka Mária Korenčiová sa pred pár týždňami stala hráčkou jedného z najznámejších futbalových klubov na svete. Aj o tom, ako sa cíti vo farbách AC Milána, sme sa rozprávali v TABLET.TV.

Bratislava 18. augusta (Teraz.sk) – Pred pár týždňami zaujal futbalových fanúšikov pod Tatrami prestup slovenskej brankárky Márie Korenčiovej do AC Miláno. Sympatická Bratislavčanka sa s vedením talianskeho klubu dohodla na ročnej zmluve, pričom už má s novými spoluhráčkami za sebou aj sústredenie v Alpách. Ako sa k tomuto angažmánu dostala, čo od neho očakáva, ako to v takomto veľkoklube funguje, ale aj o reprezentácii, či futbalových snoch, sme sa s 29-ročnou brankárkou rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Pre Máriu Korenčiovú ide po pražskej Slávii, švajčiarskom Neunkirchu a nemeckých kluboch Sand a SC Freiburg o piaty zahraničný angažmán. Aké sú jej doterajšie poznatky o talianskej lige? „Očakávam úplne inú súťaž, ako je nemecká. Tak, ako to funguje v mužskom futbale, že v každej krajine sa hrá iným štýlom, tak to je aj v prípade ženskej ligy. V Taliansku to bude určite omnoho menej kontaktné, ale o to viac technické. Viem, že Taliani sa v poslednom čase snažia čo najviac podporovať ženský futbal, chcú zaviesť jeho profesionalizáciu, chcú, aby ich najväčšie kluby mali zastúpenie aj v prípade ženských tímov, a tomu sa snažia vytvoriť aj adekvátne podmienky,“ rozhovorila sa Mária Korenčiová.

Viac čítajte tu.