M. SUCHÁ: Zažila vyčíňanie McEnroa, dnes pomáha športovcom po kariére
PREHRAŤ

M. SUCHÁ: Zažila vyčíňanie McEnroa, dnes pomáha športovcom po kariére

Hoci ukončila hráčsku kariéru už pred 10 rokmi, tenisu ju stále verná. Aj o tom, v akej forme pri ňom zostala, prezradila v TABLET.TV.

Bratislava 13. októbra (Teraz.sk) – Svojho času patrila k najlepším tenistkám na Slovensku, dnes svoje bohaté skúsenosti predáva iným. Tridsaťsedemročná Martina Suchá sa však popri trénerstve venuje aj iným aktivitám, o ktorých sme sa rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV. Okrem toho prezradila, ako vyzerali jej tenisové začiatky, zaspomínala si na veľkolepý triumf vo Fed Cupe v roku 2002, olympiádu v Aténach o dva roky neskôr či šesťročné pravidelné účinkovanie na grandslamových turnajoch. Myšlienkami sa však vrátila aj k životu v New Yorku po kariére, kde sa ako trénerka Akadémie Johna McEnroa s týmto legendárnym tenisovým búrlivákom pravidelne stretávala. 

Martina Suchá ukončila aktívnu kariéru presne pred desiatimi rokmi. V tom čase mala iba 27, čo je na tenistu pomerne mladý vek. „Musím priznať, že to bolo ťažké rozhodovanie, veď človek len tak nezahodí za hlavu niečo, čomu sa venoval celý život a čo bolo jeho pevnou súčasťou. No už predtým som párkrát uvažovala o konci kariéry, ale bolo to len krátkodobé. Preto som nevedela, či aj toto nie je náhodou niečo podobné. Čiže ten čas, počas ktorého som uvažovala o konci, bol možno aj celý rok. Počas neho som na sebe badala, že už nemám až takú radosť z hry, zo súťaženie a vôbec z celého toho kolotoča ako predtým. A k tomu ma navyše stále viac a viac unavovalo cestovanie. Preto som si povedala, že ak ma už tenis nemá napĺňať a spôsobovať mi radosť, tak sa mu už v tejto forme nechcem ďalej venovať,“ vrátila sa na úvod myšlienkami celé desaťročie dozadu Martina Suchá. 

Viac čítajte tu.