Lucia DEBNÁROVÁ: Odmietla som reprezentovať USA. Som hrdá Slovenka
PREHRAŤ

Lucia DEBNÁROVÁ: Odmietla som reprezentovať USA. Som hrdá Slovenka

Lucia Debnárová sa pred pár dňami vrátila z MS v pretláčaní rukou ovenčená 10. titulom majsterky sveta. Najmä o ňom sme sa zhovárali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 3. novembra (Teraz.sk) – Armwrestlerka Lucia Debnárová robí dlhé roky Slovensku fantastickú reklamu. Tridsaťročná rodáčka zo Senca sa pred pár dňami vrátila z MS v tureckej Antalyi s už desiatym titulom majsterky sveta, vďaka čomu sa v tomto neolympijskom športe radí k jeho najväčším legendám. Ako prežívala svoj jubilejný titul svetovej šampiónky, ale aj to, ako vyzerali jej začiatky v pretláčaní rukou, či ako to je s financiami v tomto u nás stále netradičnom športe, nám úspešná slovenská športovkyňa porozprávala v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Získať desať titulov majstra sveta je obdivuhodné, niečo také sa človeku podarí naozaj len výnimočne. Lucia Debnárová to nedávno dokázala a právom je na to hrdá. „Vzhľadom na to, že sa mi ten desiaty titul nepodarilo získať vlani a ani rok predtým, mala som tento rok, pred jubilejným 40. svetovým šampionátom v Turecku, jeden obrovský sen a cieľ. Vyšlo mi to, počet mojich svetových primátov som zaokrúhlila, čo znamená pre mňa naozaj veľmi veľa. Nie každej sa totiž podarí dominovať desaťkrát v tak, dá sa povedať, čisto mužskom športe, akým je armwrestling. Áno, priznávam, že v posledný deň, keď išlo už do tuhého, som bola nervózna, no vedela som, že mám perfektnú formu, som pripravená na viac ako sto percent a bola som presvedčená, že to dokážem. A ono to napokon aj vyšlo,“ rozhovorila sa Lucia Debnárová. 

Viac čítajte tu.