P. Hapal zmaril moje ambície, smeje sa jeho asistent Oto BRUNEGRAF
PREHRAŤ

P. Hapal zmaril moje ambície, smeje sa jeho asistent Oto BRUNEGRAF

Oto Brunegraf je už roky pravou rukou súčasného kormidelníka futbalistov SR Pavla Hapala, a tak sme ho v štúdiu TABLET.TV pred pár dňami vyspovedali.

Bratislava 12. novembra (Teraz.sk) – Už dlhých jedenásť rokov stojí Oto Brunegraf po boku trénera Pavla Hapala. Výnimkou nie je ani jeho súčasný angažmán pri kormidle futbalovej reprezentácie SR, keďže skúsený český lodivod si ho opäť raz vybral za svojho asistenta. Ako majú v súčasnosti podelené úlohy, ako vznikala ich prvá nominácia na zápasy Ligy národov s Ukrajinou a Českom, či ich za tie roky potrápila niekedy ponorková choroba, ktoré z takmer 300 doteraz spoločne odkoučovaných zápasov mu najviac utkveli v pamäti, ale aj o tom, v akom zmysle mu Hapal prekazil jeho ambície, sme sa so 46-ročným rodákom z Nitry rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Byť dôležitou súčasťou realizačného tímu pri seniorskej futbalovej reprezentácii je snom azda každého trénera. Otovi Brunegrafovi sa to splnilo pred pár dňami, keď si ho novozvolený kormidelník Pavel Hapal vybral opäť za svojho asistenta. Čo tento post po boku jednej z najsledovanejších funkcií na Slovensku preňho znamená? „Na úvod musím povedať, že to je celkom zaujímavý a turbulentný kalendárny rok. Ešte na jeho začiatku sme boli pri reprezentačnej dvadsaťjednotke, odkiaľ sme sa s Pavlom neskôr presunuli do pražskej Sparty a zhodou okolností to napokon dopadlo tak, že sme zakotvili pri kormidle slovenskej seniorskej reprezentácie. Je to vrchol mojej doterajšej kariéry a nepopieram, že už teraz pociťujem azda najväčšiu zodpovednosť, aká môže byť. Na Slovensku totiž máme asi najviac futbalových, ale aj hokejových trénerov, čiže v tomto smere sme odborníci všetci. Tých rád a informácií, ktoré sa k nám dostanú, bude zrejme viac než dosť,“ rozhovoril sa s úsmevom Oto Brunegraf. 

Viac čítajte tu.