Róbert PUKALOVIČ: Nechápem, načo sa Maďari tlačili do našej ligy
PREHRAŤ

Róbert PUKALOVIČ: Nechápem, načo sa Maďari tlačili do našej ligy

Niekdajší vynikajúci hokejista Róbert Pukalovič sa stal pred pár týždňami trénerom prvoligového HC Osmos Bratislava. Aj o tom sme sa zhovárali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 1. decembra (Teraz.sk) – Dlhé roky patril k najlepším hokejistom našej najvyššej súťaže, neskôr sa venoval trénerstvu i funkcionárskej práci na hokejovom zväze. Po vlaňajšom odchode zo SZĽH sa však Róbert Pukalovič z hokejového diania vytratil, aby pred pár dňami vhupol do toho opäť. Stal sa totiž trénerom prvoligového HC Osmos Bratislava. O tom, aké má so svojimi zverencami ambície, čo hovorí na súčasný Slovan, slovenskú reprezentáciu či Tipsport Ligu, ale aj o jeho najpamätnejších okamihoch hráčskej kariéry, sme sa pred pár dňami s dnes už 58-ročným rodákom z Bratislavy rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Hráči HC Osmos Bratislava sa od začiatku aktuálneho ročníka pohybujú v pokojných vodách tabuľky, no výraznejšia osobnosť v pozícii trénera im na striedačke donedávna chýbala. Zmena nastala po príchode Róberta Pukaloviča, ktorý nad ponukou vedenia dlho nerozmýšľal. „Sledoval a navštevoval som domáce zápasy tohto klubu už od začiatkov v prvej lige a vždy mi bolo sympatické jeho smerovanie. Taktiež ma zaujala vízia vedenia nehrnúť sa za každú cenu do najvyššej súťaže, ale skôr dať priestor odchovancom bratislavského hokeja, ktorí vzhľadom na účinkovanie Slovana v KHL nemali veľkú motiváciu v kariére pokračovať. KHL bola a je pre nich predsa len dosť vysoko a mimo Bratislavy nebol o nich záujem. Takto majú možnosť ukázať a rozvíjať svoje hokejové umenie práve v tomto klube,“ rozhovoril sa Róbert Pukalovič, ktorý sa nad otázkou o prípadných posilách len pousmial. „Vždy som zastával názor, že akých hráčov mám v šatni, s takými pracujem. No samozrejme, že každý tréner by chcel mal vždy len tých najlepších, no Wayne Gretzky ani Paul Coffey už nehrajú, a tak sa musím spoliehať na to, čo mám k dispozícii.“ 

Viac čítajte tu.