LUHOVÝ: Situáciu v Trnave vidím čierno. Nevylučujem, že v lige skončí
PREHRAŤ

LUHOVÝ: Situáciu v Trnave vidím čierno. Nevylučujem, že v lige skončí

Svojho času patril k najlepším hráčom našej najvyššej súťaže, dianie v nej sleduje aj dnes veľmi pozorne. O aktuálnych témach v našom futbale sme sa s Ľ. Luhovým rozprávali v štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 8. decembra (Teraz.sk) – V 90-tych rokoch bol postrachom súperových obrán, pričom najslávnejšie časy zažil v drese bratislavského Interu a trnavského Spartaka. V sezóne 1997/98 sa Ľubomír Luhový stal v trnavských farbách so 17 gólmi aj najlepším strelcom našej najvyššej súťaže. A práve od súčasných okolností vo futbalovej Trnave sa odvíjala naša debata v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Pred pár dňami šokovalo futbalové Slovensko správa, že trnavský Spartak opúšťajú majiteľ Vladimír Poór, prezident Dušan Keketi st., generálny manažér Pavel Hoftych i tréner Radoslav Látal. Čo na to hovorí legendárny kanonier? „Pozorne sledujem slovenský i český futbal, takže samozrejme, veľmi dobre viem, čo sa v Trnave deje. Treba povedať na rovinu, že takéto kroky futbalu škodia ako celku, pretože Spartak jednoznačne do ligy patrí a čo s ním bude ďalej, je v tejto chvíli otázne,“ rozhovoril sa Ľubomír Luhový, ktorý v Spartaku pred dvomi desaťročiami pôsobil. Očakával vôbec niekedy takýto krok od majiteľa klubu Vladimíra Poóra? „Mnohé veci tomu už dlhodobo naznačovali, od rôznych šumov, cez nespokojnosť, silný tlak zo strany niektorých pseudofanúšikov až po vzťah s primátorom mesta, ktorý podľa mňa siaha až do osobnej roviny. Život klubu, ktorý má tak silnú značku, by sa však odchodom majiteľa klubu skončiť nemal. Na druhej strane to môže pre trnavský futbal dopadnúť veľmi zle, pričom najväčší problém vidím v jeho súčasnej filozofii. V Spartaku by si totiž mali jednoznačne čo najskôr ujasniť, čo vlastne chcú, pretože dnes v tom očividne jasno nemajú.“ 

Viac čítajte tu.