KOZÁK: Šporar môže prekonať Semeníka, až taký pád Trnavy som nečakal
PREHRAŤ

KOZÁK: Šporar môže prekonať Semeníka, až taký pád Trnavy som nečakal

Pár dní po skončení jesennej časti Fortuna ligy bol hosťom v štúdiu TABLET.TV Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov (ÚLK), ktorá riadi našu najvyššiu futbalovú súťaž.

Bratislava 22. decembra (Teraz.sk) – Začiatkom decembra sa skončila jesenná časť aktuálnej sezóny našej najvyššej futbalovej súťaže, a tak sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK), ktorá Fortuna ligu riadi. S Ivanom Kozákom sme sa v ňom porozprávali o tom najzaujímavejšom - suverénnom Slovane, nováčikovskom entuziazme Serede, boji trnavského Spartaka na viacerých frontoch, ale aj o posledných Zlatých Moravciach, ktoré považoval za čierneho koňa súťaže, či formáte súťaže, na základe ktorého sa už druhýkrát počas jari rozdelí ligový pelotón na dve skupiny – o titul a o záchranu.

Suverénnym kráľom jesene sa stali futbalisti Slovana Bratislava, ktorí v 18 zápasoch neokúsili ani raz trpkosť prehry. Pred druhou Dunajskou Stredou majú v tabuľke komfortný osembodový náskok. Čakal Ivan Kozák takúto dominanciu zo strany belasých? „Už predsezónne zmeny v kádri a vyjadrenia z prostredia klubu naznačovali, že Slovan to s útokom na titul myslí vážne. Kvalita mužstva sa potom jasne prejavila v jesennej časti a treba objektívne uznať, že na slovenské pomery je naozaj veľmi vysoká. Zároveň treba vyzdvihnúť zahraničných hráčov v klube, pričom musím zdôrazniť, že práve to sú tí praví legionári, ktorí oživujú našu súťaž a zvyšujú jej úroveň. Okrem toho majú belasí vo svojich radoch najlepšieho kanoniera súťaže, strelili najviac a inkasovali najmenej gólov a aj vďaka týmto faktorom sú v aktuálnom ročníku jasným lídrom,“ rozhovoril sa Kozák a na margo najlepšieho kanoniera belasých i celej súťaže, 15-gólového Andraža Šporara, poznamenal: „Ak ostane v Slovane aj na jar, čo prednedávnom deklaroval, a podarí sa mu ešte viac zvýšiť efektivitu, tak môže pokojne prekonať rekordných 29 gólov Roba Semeníka zo sezóny 1995/96.“

Viac čítajte tu.