T. KOŠICKÝ: Mihajlovič nás školil, Simeone zas učil profesionalizmu
PREHRAŤ

T. KOŠICKÝ: Mihajlovič nás školil, Simeone zas učil profesionalizmu

Futbalový brankár Tomáš Košický mal svojho času v Catanii šťastie na trénerov zvučných mien. Čo prezradil v štúdiu TABLET.TV na Waltera Zengu, Sinišu Mihajloviča, Diega Simeoneho či Vincenza Montellu?

Bratislava 26. januára (Teraz.sk) – Slovenský futbalový brankár Tomáš Košický sa pred pár dňami ocitol v slepej uličke. Po tom, čo sa koncom minulého roka ústne dohodol s Debrecínom na predĺžení zmluvy, o pár dní bolo všetko inak. Ostal bez klubu. O neférovom kroku zo strany vedenia maďarského prvoligistu, predchádzajúcich zahraničných angažmánoch a najmä o niekoľkoročnom pôsobení v talianskej Catanii, kde ho viedli také futbalové veličiny ako Diego Simeone či Siniša Mihajlovič, nám 32-ročný rodák z Bratislavy porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Tomáš Košický mal s Debrecínom platnú zmluvu do 31. decembra s opciou na ďalšie dva roky. V praxi to znamená, že v prípade spokojnosti oboch strán mohla byť o spomínanú dobu predĺžená, na čom sa slovenský brankár s vedením maďarského klubu aj ústne dohodli. „Už od začiatku decembra prebiehali nejaké rozhovory a rokovania o tom, či by som chcel v Debrecíne pokračovať. Chcel som, cítil som sa tam dobre, s chalanmi sme tvorili vynikajúcu partiu a taktiež nám parádne vyšla jesenná časť. Záujem bol aj z druhej strany, všetko do seba zapadalo, dohodli sme sa na podmienkach ďalšej spolupráce, no k podpisu zmluvy nedošlo. Mali mi ju poslať na mail, no ten stále nechodil, a tak som sa po dvoch dňoch ozval športovému riaditeľovi s otázkou ,čo sa deje´. No a ten mi odvetil, že majiteľ klubu si to rozmyslel,“ rozhovoril sa Tomáš Košický, ktorý už pred príchodom a potom aj počas pôsobenia v Debrecíne zistil, že majiteľ je tvrdá povaha, no takéto niečo nečakal.

Viac čítajte tu.