ADÁMIK o Hamšíkovi: Chcel byť ako Zidane, no stal sa Ježišom Neapola
PREHRAŤ

ADÁMIK o Hamšíkovi: Chcel byť ako Zidane, no stal sa Ježišom Neapola

Slovenský futbalový obranca Jozef Adámik si v televíznom štúdiu TABLET.TV zaspomínal na dorastenecké časy s Marekom Hamšíkom v bratislavskom Slovane. Čo všetko prezradil?

Bratislava 16. februára (Teraz.sk) – Futbalovou udalosťou číslo 1 na Slovensku bol počas uplynulých dní prestup Mareka Hamšíka z Neapolu do čínskeho klubu Ta-lien I-fang. Ikona talianskeho veľkoklubu pôsobila na Apeninskom polostrove celkovo 15 rokov, pričom pre jej futbalový rast boli mimoriadne dôležité dva roky predtým, ktoré rodák z Banskej Bystrice strávil v doraste bratislavského Slovana. Počas nich bol jeho susedom na internátnej izbe a cez prázdniny aj v útrobách štadióna na Tehelnom poli Jozef Adámik, ktorý si v televíznom štúdiu TABLET.TV okrem iného aj na tieto roky zaspomínal.

Adámik, ktorý počas seniorskej kariéry obliekal dresy Slovana, Dubnice, Banskej Bystrice, Prešova, Trnavy či Baníka Ostrava, si na príchod Hamšíka do mládežníckej gardy belasých v lete 2002 pamätá akoby sa udial včera. „Marek prišiel do Bratislavy trochu neskôr ako ja, no na ten deň si spomínam úplne presne. Sedel v kúte izby a už vtedy mal na hlave svojho povestného kohútika. Možno aj preto som si ho hneď všimol. Od začiatku bol však viac-menej iný ako my ostatní. Bolo na ňom vidieť, že chce niečo dokázať. A aj za tým tvrdo šiel. Cez prázdniny, keď bol internát zatvorený a bývali sme na izbách v útrobách starého Tehelného poľa, tak sme si v rámci voľna chodili zakopať na hlavné ihrisko. Vtedy sme sa hrali na Beckhama či mnohých ďalších veľkých futbalistov, ktorí boli v tom čase v kurze. Ak ma pamäť neklame, Marek sa videl v kreatívnom Zidaneovi. To boli teda hráči, ktorých sme chceli napodobniť, to boli naše sny, ktoré sa týkali futbalu. Ale ako všetci chlapci v tom veku aj my sme snívali o veľkých peniazoch, krásnych babách či drahých autách,“ rozhovoril sa Jozef Adámik. 

Viac čítajte tu.