J. MARTINUSÍK nezaprel v sebe šoumena: S Messim mám veľa spoločného
PREHRAŤ

J. MARTINUSÍK nezaprel v sebe šoumena: S Messim mám veľa spoločného

Jaroslav Martinusík je trojnásobný majster sveta v hokejbale, no v televíznom štúdiu TABLET.TV sme prebrali aj jeho futbalovú kariéru. A veruže perlil.

Bratislava 23. marca (Teraz.sk) – Tento rok sa na Slovensku uskutočnia dve veľkolepé športové podujatia. Kým v máji budú Bratislava a Košice hostiť ostrosledované MS v hokeji, o pár dní na to sa v košickej Steel Aréne budú odohrávať súboje svetového šampionátu v hokejbale. Najmä z toho dôvodu sme si do televízneho štúdia TABLET.TV pozvali dlhoročného reprezentanta SR Jaroslav Martinusíka, s ktorým sme sa nerozprávali len o hokejbalovej kariére. Prebrali sme aj jeho hokejové začiatky, rituály či futbal, v ktorom má podľa vlastných slov veľa spoločného s fenomenálnym Argentínčanom Lionelom Messim.

Slovensko sa v hokejbale radí medzi absolútnu svetovú špičku, o čom svedčí najmä fakt, že ako jediná krajina získala na každom z doterajších dvanástich svetových šampionátov nejaký cenný kov. Na troch posledných MS to bolo vždy zlato, pričom inú ambíciu nemajú naši reprezentanti ani pred tohtoročným domácim šampionátom (14. – 22. júna). „Sme si vedomí, že to bude náročný turnaj, a to aj z toho dôvodu, že na troch uplynulých MS sme triumfovali. Získať najcennejší cenný kov štvrtýkrát v rade by bolo niečo nádherné a ako sa hovorí, nič nie je nemožné. Každý zápas sa začína od nuly a ja verím, že vypredaná košická Steel Aréna nás poženie dopredu,“ rozhovoril sa Jaroslav Martinusík a s úsmevom dodal:„Možno to vyznie trochu blbo, ale mne osobne chýba v zbierke strieborná medaila zo svetového šampionátu. Ale samozrejme, že túžim po tej najvzácnejšej, no na druhej strane, poteší ma hocijaký cenný kov.“ 

Viac čítajte tu.