Majster sveta RAMPÁČEK: Pred zápasmi som spomínal na nebohého trénera
PREHRAŤ

Majster sveta RAMPÁČEK: Pred zápasmi som spomínal na nebohého trénera

Hokejbalisti SR sa pred pár dňami stali majstrami sveta, a tak sme sa v TABLET.TV rozprávali s jednou z opôr tímu - Milanom Rampáčkom.

Bratislava 27. júna (Teraz.sk) – Slovenskí hokejbalisti sa pred pár dňami tešili už z piateho titulu majstra sveta. Ten tohtoročný z Košíc je cennejší o to viac, že na svetovom šampionáte triumfovali štvrtýkrát v rade, čo sa dovtedy podarilo iba Kanade (2001 – 2007). Tretí svetový titul si pridal do osobnej zbierky útočník Milan Rampáček, ktorý po MS zároveň ukončil svoju bohatú hokejbalovú kariéru. A práve 36-ročný rodák zo Skalice bol tentoraz našim hosťom v televíznom štúdiu TABLET.TV, kde sme s ním prebrali viacero aktuálnych tém.

Hokejbalisti SR triumfovali na troch predchádzajúcich svetových šampionátoch, a tak ako jeden z najväčších favoritov mohli skloňovať slovo titul aj pred štartom toho tohtoročného. Bolo tomu tak? „Práveže vôbec nie. Už od čias trénera Jozefa Ďuriša sme podobné myšlienky a úvahy z hlavy pravidelne vypúšťali. Vždy sme sa snažili sústrediť na najbližší duel a isť od zápasu k zápasu. Ak by sme si niečo podobné pripúšťali, alebo rozmýšľali nad tým, zrejme by nás to len brzdilo,“ rozhovoril sa Milan Rampáček, ktorému aj so spoluhráčmi možno i z tohto dôvodu vyšli úvodné tri zápasy na turnaji priam excelentne. Najskôr si poradili s Fínskom (2:1), potom s USA (3:2 po predĺžení) a do tretice deklasovali Veľkú Britániu (8:1). Lenže nasledoval záverečný súboj v základnej skupine proti Česku, v ktorom sa zrodila ich jediná prehra na turnaji 1:2. Nepribrzdil ich tento výsledok v rozlete? „Kdeže? Spomínam si, že spoluhráč Jaro Martinusík prišiel po zápase do kabíny a prehru označil za niečo výborné, za súčasť plánu, za niečo, čo nám môže len pomôcť. A tak tomu aj bolo.“ 

Viac čítajte tu.