J. ĎURICA o konci kariéry: Je to definitívne, už si nemám čo dokazovať
PREHRAŤ

J. ĎURICA o konci kariéry: Je to definitívne, už si nemám čo dokazovať

Pred pár dňami bol hosťom v televíznom štúdiu TABLET.TV slovenský futbalista Ján Ďurica, s ktorým sme sa porozprávali o konci aktívnej kariéry i jeho trénerských začiatkoch.

Bratislava 20. augusta (Teraz.sk) – Obranca Ján Ďurica bol dlhé roky neodmysliteľnou súčasťou futbalovej reprezentácie SR, dnes svoje bohaté skúsenosti odovzdáva ako asistent hlavného trénera hráčom druholigovej Petržalky. Ako sa cíti v novej pozícii v klube z pravého brehu Dunaja, či je jeho nedávne rozhodnutie o konci aktívnej kariéry definitívne, prečo svojho času ľutoval prestup do Ruska, ale i to, či sa hodlá svoje bohaté futbalové spomienky zvečniť na papier, nám pred pár dňami prezradil v televíznom štúdiu TABLET.TV. 

Ján Ďurica sa do Petržalky, kde začala jeho hviezdna kariéra naberať reálne kontúry, vrátil po 13 rokoch. Ako k jeho opätovnému spojeniu s klubom z pravého brehu Dunaja došlo? „Tým, že som aktívnu kariéru už ukončil, od koncom mája som bol doma bez futbalu. V jeden deň sa ku mne dostala nečakaná ponuka z petržalského klubu, a keďže som sa doma hľadal a chcel som už niečo robiť, povedal som si, že prečo to nevyskúšať. V Artmedii som napokon zažil krásne časy, ktoré ma vystrelili do väčšieho futbalu. Čo sa týka trénerstva, začínam úplne od nuly, uvidím, ako to bude pokračovať ďalej. Dnes sa ešte len učím, potrebujem získať skúsenosti a som rád, že mi Petržalka ponúkla priestor. Iné kluby sa neozvali,“ rozhovoril sa Ján Ďurica. 

Viac čítajte tu.