Veronika HRONČEKOVÁ o konci v reprezentácii: Krajšie to už byť nemohlo
PREHRAŤ

Veronika HRONČEKOVÁ o konci v reprezentácii: Krajšie to už byť nemohlo

Pre slovenskú volejbalistku Veroniku Hrončekovú bol osemfinálový duel ME s Talianskom derniérou v reprezentačnom drese. A aj o tom sme sa rozprávali v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 7. septembra (Teraz.sk) – Slovenské volejbalistky sa v uplynulých dňoch postarali v krajine pod Tatrami o parádny športový ošiaľ. Jeho epicentrom bol bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu, ktorý bol jedným z dejísk tohtoročných majstrovstiev Európy. Zverenkyne trénera Marca Fenoglia to na šampionáte dotiahli až do historického osemfinále, a tak sme sa v televíznom štúdiu TABLET.TV najmä o ňom rozprávali s najskúsenejšou hráčkou nášho kádra Veronikou Hrončekovou. Tá dala na ME zároveň definitívnu bodku za bohatou reprezentačnou kariérou.

Slovenky vstúpili do šampionátu ako z partesu, po úvodných troch zápasoch (so Španielskom 3:0, Švajčiarskom 3:0 a Bieloruskom 3:2) mali na konte plný počet bodov a osemfinálovú miestenku vo vrecku. Nenastalo u nich určité uspokojenie, keďže v nasledujúcich dueloch v základnej D-skupine s Nemeckom (1:3) a Ruskom (0:3) už ťahali za kratší koniec? „To určite nie. Nikdy sme ako tím nemali v povahe uspokojovať sa s výsledkami. Tréner nás k tomu nikdy neviedol a keby sme si niečo také dovolili, určite by sa mu to nepáčilo. Realita je taká, že Nemky aj Rusky sú herne a kvalitatívne niekde inde ako my, no napriek tomu sme snažili dokázať, že vieme hrať vyrovnanú partiu aj s takýmito družstvami. Ak by sa nám súboj s Nemeckou podarilo dotiahnuť do tajbrejku, azda by sa to vyvíjalo trochu inak. Nasledujúce stretnutie s Ruskom nám nevyšlo podľa predstáv, možno na nás doľahla aj fyzická únava. O nejakom uspokojení po predchádzajúcich výsledkoch však nemôže byť ani reč,“rozhovorila sa Veronika Hrončeková. 

Viac čítajte tu.