Dušan GALIS oslavuje 70-ku: Nič by som nemenil, nemám za čím banovať
PREHRAŤ

Dušan GALIS oslavuje 70-ku: Nič by som nemenil, nemám za čím banovať

Dušan Galis patrí k najúspešnejším futbalovým trénerom pod Tatrami, a tak sme sa s ním pri príležitosti jeho 70. narodenín v štúdiu TABLET.TV porozprávali.

Bratislava 24. novembra (Teraz.sk) – Dušan Galis, jeden z najúspešnejších slovenských futbalových trénerov, dnes oslavuje okrúhle jubileum. Pri príležitosti 70. narodenín sme s ním v televíznom štúdiu TABLET.TV v krátkosti zbilancovali jeho športovú kariéru, pristavili sa pri jej najvýznamnejších míľnikoch, no ako bývalý reprezentačný kormidelník futbalistov SR nám ponúkol aj svoj stručný pohľad na účinkovanie súčasného národného tímu v kvalifikácii o postup na EURO 2020.

V konkurencii Chorvátska, Walesu, Maďarska a Azerbajdžanu obsadili slovenskí futbalisti v kvalifikačnej skupine o postup na budúcoročný európsky šampionát nepostupovú 3. priečku. Je to pre Dušana Galisa sklamanie? „Myslím si, že je to reálne odzrkadlenie toho, na čo naša reprezentácia, ktorá je momentálne vo fáze určitej prestavby, v súčasnosti má. Na druhej strane, áno, slovenská futbalová verejnosť očakávala, že skončíme do druhého miesta, no zápasy, ktoré sme mali uhrať na remízu, alebo v nich bodovať naplno, nám nevyšli. No ešte nie je nič stratené, najbližšie nás čaká barážový duel s Írskom, a ja osobne vidím pred týmto súbojom reálnu šancu na úspech. To musia však chlapci k nemu pristúpiť s úplne iným nasadením a inou túžbe po víťazstve, ako tomu bolo napríklad pred pár dňami v Chorvátsku. Proti takémuto súperovi musí 90 percent hráčov základnej zostavy podať nadpriemerný výkon. Priemerný nestačí,“ rozhovoril sa Dušan Galis, ktorého zaskočilo, že slovenskí futbalisti podávali v jednotlivých zápasoch kvalifikácie diametrálne odlišné výkony.

Viac čítajte tu.