KROŠLÁK spomína na koniec kariéry: Bola to chyba, no nie zasa osudová
PREHRAŤ

KROŠLÁK spomína na koniec kariéry: Bola to chyba, no nie zasa osudová

Niekdajší skvelý tenista Ján Krošlák sa rozhodol kandidovať vo februárových parlamentných voľbách. Aj o tom, čo ho k tomu primälo, nám porozprával v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Bratislava 28. decembra (Teraz.sk) – Nie je to tak dávno, čo niekdajší skvelý tenista Ján Krošlák reprezentoval Slovensko vo svete, dnes má ambíciu byť ľudom spod Tatier nápomocný z poslaneckej lavice Národnej rady SR. O jeho politických ambíciách, úspešnej hráčskej kariére, legendárnom Agassim, ktorý ho spomenul aj vo svojej autobiografii, ale i o tom, prečo zavesil raketu na klinec tak skoro, či o súčasnom postavení slovenského tenisu vo svete, sme sa so 45-ročným rodákom z Bratislavy rozprávali na sklonku roka v televíznom štúdiu TABLET.TV.

Ján Krošlák vyhral počas svojej kariéry dva turnaje na okruhu ATP (Tel Aviv 1995 a Šanghaj 1997), no okrem toho odohral viacero nezabudnuteľných zápasov. Na ktoré z nich najradšej spomína? „V tom mám úplne jasno. Bol to finálový duel s Adrem Agassim na turnaji v Ostrave v roku 1999. Pamätám si na to, akoby to bolo včera. Prehral som síce 1:2, no pocitovo som bol blízko k víťazstvu. Škoda, že sa mi ho nepodarilo brejknúť na začiatku tretieho setu, mohlo to celé dopadnúť inak. Ale rád spomínam aj na súboje so Safinom či Medvedevom. Tých pamätných zápasov teda bolo viac, no ako som už povedal, nezabudnuteľný bol ten s Agassim pred 21 rokmi,“ rozhovoril sa Ján Krošlák.

Vica čítajte tu.