DELEJ: Verím, že Tóth bude obhajovať olympijské zlato
PREHRAŤ

DELEJ: Verím, že Tóth bude obhajovať olympijské zlato

Telovýchovný lekár Branislav Delej, priamy účastník deviatich olympiád v rozhovore s Petrom Čamborom.

Bratislava 29. marca (Teraz.sk) Slovenský chodec Matej Tóth by mal obhajovať olympijské zlato aj na odloženej olympiáde v Tokiu v roku 2021. “Matej Tóth je veľký bojovník, je mi ho veľmi ľúto, že jeho nominácia a vôbec celý proces dostať sa na olympiádu sa mu takto skomplikoval,” povedal v rozhovore pre Tablet TV telovýchovný lekár Branislav Delej.

“Matej je veľmi silný psychicky aj fyzicky. Ja verím, že aj napriek vyššiemu veku ešte zabojuje a že sa dobre pripraví aj na budúci rok,” doplnil Delej, ktorý bol priamym účastníkom deviatich olympiád a pred štyrmi rokmi v Riu de Janeiro bol v cieli jedným z prvých, ktorý mu gratuloval k zisku zlatej medaily, prvej olympijskej v histórii slovenskej atletiky.

Lekár, ktorý má dlhoročné skúsenosti s vrcholovým športom, odporúča aj aktívnym športovcom aby dodržiavali v období šírenia nového koronavírusu preventívne opatrenia. “Športovci majú imunitu podstatne vyššiu, takže sa nepredpokladá, že by napadol tento vírus športovcov, ale musia dodržiavať pravidlá osobnej ochrany," zdôraznil Delej.

Viac čítajte tu.