Do boja proti online sexuálnemu vydieraniu sa zapojila aj polícia
PREHRAŤ

Do boja proti online sexuálnemu vydieraniu sa zapojila aj polícia

Kampaň Say No! má upozorniť najmä dospievajúcu mládež.

Bratislava 28. júla (TABLET.TV) - Online prostredie je nielen dobrým pomocníkom, ak hľadáme zaujímavé informácie, ale aj priestorom, v ktorom operujú ľudia s nie práve čistými úmyslami. Online sexuálne vydieranie sa v súčasnosti stáva pomerne častým a nebezpečným fenoménom. Do kampane Say No! z dielne Europolu sa preto zapojila aj slovenská polícia. Jej posolstvo je primárne určené tej skupine mladých ľudí, ktorá je takouto formou vydierania najviac ohrozená. 

"Povedať nie v prípadoch, keď sme požiadaní o fotografie, ktoré sú intímneho charakteru, prípadne videá. Vedieť odmietnuť takisto pridať si neznámu osobu do kontaktov, aby videla moju činnosť, môj život a to, čo tam zdieľam. Táto kampaň je zameraná na prevenciu, aby mladí ľudia vedeli, aké nástrahy na nich na internete číhajú," vysvetľuje hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. 

Polícia v tejto súvislosti odporúča, aby obeť neposielala páchateľom žiadne ďalšie fotografie, videá a aby nič neplatila. Naopak, aby okamžite zalarmovala políciu.