Cestovanie na sviatky k moru. Koľko si priplatíte za štedrovečernú večeru alebo silvestrovskú oslavu?
PREHRAŤ

Cestovanie na sviatky k moru. Koľko si priplatíte za štedrovečernú večeru alebo silvestrovskú oslavu?

Najvyššie ceny sú na Silvestra.

Bratislava 25. decembra 2016 (TABLET.TV) – Vianočné sviatky so sebou prinášajú aj voľné dni. Počet Slovákov, ktorí sa rozhodnú ich stráviť netradične, napríklad pod palmami či na svahoch v zahraničí, z roka na rok rastie.

Ako informoval riaditeľ predaja cestovnej kancelárie Tomáš Lazarov, ľudia viac prejavujú záujem, ak ide o zimnú dovolenku, najmä v závere roka, na Silvestra, a takéto dovolenkovanie vnímajú ako únik zo zimy do tepla.

Vítanie nového roka s nohami v piesku a pod palmami je ale drahšie než letné dovolenkovanie a dôvodom je buď štedrovečerná večera, alebo novoročné oslavy, informovala Katarína Chovancová, operátorka predaja cestovnej agentúry. „Treba počítať s tým, že vianočné a silvestrovské termíny sú o túto položku finančne náročnejšie,“ dodala.

Najvyššie ceny sú na Silvestra, uviedol Lazarov. Súčasťou podobných pobytov sú sprievodné kultúrno-spoločenské podujatia so živou kapelou, špeciálnou večerou, prípitkom a inými zábavnými atrakciami.

Ako informovali predajcovia, za pobyt v Spojených arabských emirátoch, v jednej z najobľúbenejších destinácií na lúčenie sa so starým rokom, by sme priplatili navyše od 300 eur, a to práve kvôli dovolenkovým oslavným benefitom. Populárne sú aj ďalšie exotické destinácie, „Karibik, Dominikánska republika, Kuba, Srí Lanka, Maurícius či Maledivy,“ povedala Chovancová.

Našli sme aj cestovateľa, ktorý oslávi Vianoce ešte netradičnejšie, a to na palube lietadla z Honolulu do Sydney. „Toto je prvýkrát, čo budem tráviť Vianoce mimo domu. Som na Havaji a vôbec mi zasnežené Slovensko nechýba,“ priblížil cestovateľ.  

Ako ukázal prieskum, drvivá väčšina Slovákov vníma Vianoce ako rodinný sviatok. Oslavuje ich 95% našincov a aj naďalej platí, že Slováci viac dovolenkujú v letných mesiacoch než v zime.