BRATISLAVA: Láka turistov na pivo, cez víkend pozýva na Októberfest
PREHRAŤ

BRATISLAVA: Láka turistov na pivo, cez víkend pozýva na Októberfest

Ochutnať tie najlepšie budú návštevníci mať možnosť už tento víkend na Fajnovorom nábreží.

Bratislava, 4. októbra (TABLET.TV) – Tretí ročník bratislavského Októberfestu – festivalu malých remeselných pivovarov, bude opäť prezentovať to najlepšie z pivovarníctva regiónu.

Spolu bude vystavovať svoje pivá väčšina domácich pivovarov z Bratislavy a Bratislavského kraja, ako aj viacero hosťujúcich pivovarov z iných častí Slovenska, Moravy a bavorského Mníchova, strediska tradície festivalu,“ uviedol Michal Pápeš z portálu minipivovar.sk na tlačovej konferencii organizátorov podujatia. „Budeme tam mať aj novinky, ale budú tam aj pivovary, ktoré sú už niekoľko rokov na trhu. Každý pivovar si pripravuje svoj vlastný špeciál,“ doplnil.

Podľa Lukáša Dobrockého z Bratislava Tourism Board má bratislavské pivo na to, aby sa stalo takým produktom, ktoré bude priťahovať do Bratislavy stále viac ľudí. Aj preto sa z neho má stať strategický produkt, ktorý bude mať svoju vlastnú pivnú cestu. „Pivná cesta bude vo forme nejakého pivného katalógu alebo pivnej brožúry a bude to vlastne taký bedeker,“ opísal Dobrocký.

Pre návštevníkov Októberfestu pripravujú organizátori aj sprievodný kultúrny program. „Máme tam veľký počet výrobcov kvalitných potravín a zároveň tam bude aj bohatá ponuka streetfoodu. V neposlednom rade tam bude bohatý kultúrny program. Piatok bude patriť skôr kapelám punkovým a rockového žánru. Sobota bude patriť zase nezávislej scéne,“ uviedol Maroš Mačuha za Bratislavský okrášľovací spolok.