BSK: Hlavné mesto cez víkend žilo vesmírnou konferenciou
PREHRAŤ

BSK: Hlavné mesto cez víkend žilo vesmírnou konferenciou

Jej partnerom bol aj Bratislavský samosprávny kraj.

 

Ostatné dva dni patrili v Bratislave Vesmírnej konferencii s názvom New Generation Space Policy, ktorá do hlavného mesta priniesla niekoľko zaujímavých významných domácich i zahraničných vedcov, ako aj množstvo pôsobivých tém a debát. Jej partnerom bol aj Bratislavský samosprávny kraj.

“Toto podujatie je svojím spôsobom výnimočné a určite potešilo srdcia tých, ktorým učaroval vesmír. Verím, že toto významné medzinárodné odborné podujatie posunie hranice nášho poznania a nasmeruje spoluprácu Slovenska s významnými hráčmi vo vesmírnom priestore. Som rád, že aj Bratislavský samosprávny kraj ako spoluorganizátor podujatia mohol pri tom byť,” povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

„Vesmírna konferencia New Generation Space Policy je veľmi významným podujatím pre Slovensko nielen z toho hľadiska, že máme záujem rozšíriť respektíve podporiť vesmírny priemysel na Slovensku, to znamená, aby sa tu vyrábali rôzne sondy, aby sa tu vyrábali nejaké časti do motorov. Ale je to aj veľmi popularizačno-náučná konferencia tak pre odborníkov, ale aj širokú verejnosť. Ja som nesmierne hrdý, že Bratislavský samosprávny kraj s pánom županom Frešom nás v tejto veci podporili. Je to neuveriteľná spolupráca. Vesmírna konferencia je v podstate novinkou na Slovensku. Boli pokusy, kde jednotlivé vedecké ústavy robili konferencie, ale v takomto rozsahu a v takomto zahraničnom zastúpení tu ešte nebola,“ vysvetlil Martin Veselský, predseda vedeckej rady Fyzikálneho ústavu SAV