Najväčší stromček spred Rockefellerovho centra využijú po Vianociach stavbári
PREHRAŤ

Najväčší stromček spred Rockefellerovho centra využijú po Vianociach stavbári

Dosky z minuloročného vianočného stromčeka použili tento rok na spevnenie podláh, konštrukcií, aj na vnútorné steny.

Newburgh 26. decembra (TABLET.TV) - Z najznámejšieho a mnohými filmami presláveného symbolu amerických Vianoc – vianočného stromčeka spred Rockefellerovho centra v New Yorku, budú kusy dreva, ktoré jednak nájdu svoje využitie v stavebníctve a zároveň pomôžu aj dobrej veci.

Vianočný stromček tam každý rok frézujú na menšie časti. Z nich sa vyrábajú drevené dosky, ktoré majstri aj tento rok po Vianociach použijú na stavbu drevených príbytkov. „Máme tu spravidla veľké, obrovské kusy. Celé ich nemôžeme v dome použiť, ale po častiach áno,“ povedal jeden zo staviteľov.

Dosky z minuloročného vianočného stromčeka použili tento rok na spevnenie podláh, konštrukcií, aj na vnútorné steny. Atmosféru domova si bude užívať v Newburgu mamička spolu so svojimi štyrmi deťmi a manželom. „Strom nebol iba tak vyhodený, ale bol použitý aj v našom dome. Aj napriek tomu, že Vianoce neslávim, veľa to pre mňa znamená. Je to kus prírody,“ uviedla majiteľka Viridiana Perez.

Tak ako minulý rok, tak aj teraz bude symbol amerických Vianoc, 80-ročný nórsky smrek, použitý na podobný účel. Stane sa z neho stavebný materiál pre sociálne slabších, aby si mohli dopriať bývanie aj pre nich dostupné.