Saratovské aerolínie pozastavili lety všetkých An-148
PREHRAŤ

Saratovské aerolínie pozastavili lety všetkých An-148

Tlačové oddelenie uviedlo, že Saratovské aerolínie disponujú šiestimi lietadlami typu An-148, nešpecifikovalo však, či je v tomto údaji zahrnutý aj havarovaný stroj.

Saratov 12. februára (TASR) - Saratovské aerolínie pozastavili lety všetkých lietadiel typu Antonov An-148 po nedeľňajšej tragickej havárii jedného z nich. Oznámilo to v pondelok tlačové oddelenie tejto spoločnosti.

"Manažment Saratovských aerolínií sa rozhodol pozastaviť všetky lety, ktoré mali zabezpečovať stroje An-148. Vopred sa ospravedlňujeme za zmeny v letovom poriadku,"
 uvádza ruská spoločnosť, ktorú citovala agentúra TASS.

Tlačové oddelenie uviedlo, že Saratovské aerolínie disponujú šiestimi lietadlami typu An-148, nešpecifikovalo však, či je v tomto údaji zahrnutý aj havarovaný stroj. Ten sa zrútil krátko po štarte z moskovského letiska Domodedovo a smeroval do mesta Orsk. Zahynulo všetkých 71 osôb na palube. Príčina nešťastia ešte nie je známa a prebieha vyšetrovanie.

"Antonov An-148 s registračným číslom RA-61704 bol zakúpený vo februári 2017. Tohto roku v januári lietadlo prešlo kompletnou kontrolou. Všetky diely motora, kostra lietadla i krídla boli dôkladne obhliadnuté,"
 uvádza sa vo vyhlásení tlačového oddelenia Saratovských aerolínií.

Spoločnosť dodala, že pred každým letom toto lietadlo prešlo rutinným servisom a kontrola pred jeho nedeľňajším odletom z Moskvy neodhalila žiadne nedostatky.

Viac čítajte tu.