Do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji vstupuje nový dopravca RegioJet
PREHRAŤ

Do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji vstupuje nový dopravca RegioJet

Bratislavská integrovaná doprava pokračuje v plnení Plánu dopravnej obslužnosti Bratislavského kraja, ktorého jednou z priorít je odľahčiť a urýchliť cestnú dopravu.

 

Integrované regionálne vlaky RegioJet budú premávať pod označením linky S70 v úseku Bratislava-Kvetoslavov. Cestujúci budú môcť využívať všetky cestovné lístky IDS BK, teda aj električenky, ktoré budú platiť aj v mestskej hromadnej doprave v spojoch Dopravného podniku Bratislava, v regionálnych vlakoch ZSSK a v regionálnych autobusoch Slovak Lines. Vo vlakoch RegioJetu bude fungovať tzv. duálna tarifa. To znamená, že cestujúci, ktorí nebudú chcieť na nový systém prechádzať, budú môcť aj naďalej cestovať s lístkami RegioJetu. Tie však budú platiť iba vo vlakoch žltého dopravcu.

„Bratislavská integrovaná doprava, koordinátor IDS BK, pripája do integrovanej dopravy historicky prvého nového dopravcu od vzniku systému v roku 2013. Budovanie nosnej koľajovej dopravy je súčasťou rozvoja integrovanej dopravy v celom Bratislavskom kraji, ktorá prináša obyvateľom atraktívnu alternatívu cestovania a navyše podporuje zdravé životné prostredie. Veríme, že vďaka lacnejšiemu a rýchlejšiemu cestovaniu vlakmi na ceste z Podunajských Biskupíc do centra Bratislavy presvedčíme ľudí, aby presadli zo svojich áut a zvolili cestovanie integrovanou verejnou dopravou,“ povedal Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, a.s., koordinátora Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

„RegioJet sa stane novou aglomeračnou železnicou, ktorú môžeme poznať napr. z neďalekej Viedne, Berlína či Prahy. Naše vlaky budú označené ako linka S70 a predpokladám, že ich začne využívať množstvo obyvateľov okrajových častí Bratislavy ako MHD, napr. takých Podunajských Biskupíc a Vrakune. Náš vstup do IDS BK prinesie ďalší impulz k tomu, aby ešte viac cestujúcich začalo využívať pri dochádzaní za prácou či školou do hlavného mesta vlakovú dopravu. Len v súčasnosti ich každé ráno privezieme do Bratislavy viac ako 3 tisíc. Počet cestujúcich sa v našich vlakoch za posledné roky zvýšil až 3,5-násobne, celkovo sme ich za posledných 6 rokov odviezli viac ako 13 miliónov,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.