TABLET.TV na kontrole brehov Dunaja
PREHRAŤ

TABLET.TV na kontrole brehov Dunaja

Pozrite si reportáž priamo z dunajského plavidla.

Bratislava 5. apríla (TABLET.TV) – Spoločnosť Verejné prístavy v Bratislave si v tomto roku pripomína desiate výročie svojho založenia. Za doterajšie obdobie však nedisponovala vodnou výbavou pre kontrolné činnosti vo vymedzených územiach verejných prístavov, za ktoré je zodpovedná a ktoré má v správe. Pre zvýšenie kontroly spravovaných území a riadny výber prístavných poplatkov tak bolo nevyhnutné zabezpečiť kontrolu z vody s pomocou nového plavidla.

Vzhľadom na náročné podmienky a silný prúd na Dunaji bolo potrebné zaobstarať loď s dostatočným výkonom a vybavením zodpovedajúcim uvedenému účelu. To, čo odlišuje túto verziu lode od rekreačných verzií tohto typového radu, je náročnejšia výbava potrebná na zabezpečenie kontrolnej činnosti. V tomto prípade ide o motor s dostatočným výkonom pre plavbu na rieke Dunaj, navigácia, sonda, radar, výkonný vyhľadávací reflektor.

"Už z predchádzajúceho vývoja v roku 2017 predpokladáme výrazne vyšší výber prístavných poplatkov v roku 2018. Predpoklad zvýšenia výberu prístavných poplatkov je vo výške približne 62.000 eur ročne. Vynaložená investícia sa tak spoločnosti vráti do troch rokov," informoval TABLET.TV Martin Kontúr za Verejné prístavy.