Hyperloop investuje v Brazílii a stavia skúšobnú dráhu vo Francúzsku
PREHRAŤ

Hyperloop investuje v Brazílii a stavia skúšobnú dráhu vo Francúzsku

Vytvoria tak ekosystém, ktorý bude pracovať na riešení problémov v oblasti logistiky na celom svete prostredníctvom nového dopravného systému v kapsuliach.

Playa Vista, Kalifornia 17. apríla (TABLET.TV) – Firma, ktorá presadzuje nový rýchly spôsob prepravy ľudí a tovaru v kapsuliach v tuneli - Hyperloop Transportation Technologies - otvorí prvé globálne inovačné centrum pre logistiku v Brazílii. Ide o súčasť novej dohody formou verejno-súkromného partnerstva vo výške takmer 8 miliónov dolárov v prvej fáze medzi firmou a brazílskym štátom Minas Gerais. Vytvoria tak ekosystém, ktorý bude pracovať na riešení problémov v oblasti logistiky na celom svete prostredníctvom nového dopravného systému v kapsuliach. Nové centrum bude stáť na pozemku s rozlohou približne 5,5 hektára.

Podľa primátora Contagemu Alexa de Freita sa verejná správa snažila prilákať inovácie, využívajúc aj investície vo výške vyše miliardy dolárov, ktoré sa majú preinvestovať v mestskej mobilite v najbližších troch rokoch.

Hyperloop Transportation Technologies najnovšie ohláslila, že postaví svoju prvú skúšobnú trať s dĺžkou 320 metrov vo francúzskom meste Toulouse. Jednotlivé časti systému už doviezli do mesta. Spoločnosť Hyperloop podpísala dohody o spolupráci v Ohiu, na Slovensku, v Abú Zabí, v Českej republike, Francúzsku, Indonézii, Kórei a Brazílii.