V Toronte vrazila do chodcov dodávka: 10 mŕtvych a 15 zranených
PREHRAŤ

V Toronte vrazila do chodcov dodávka: 10 mŕtvych a 15 zranených

Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho o niekoľko blokov ďalej zadržala.

Toronto 24. apríla (TASR) - Dvadsaťpäťročný Alek Minassian z torontského predmestia Richmond Hill v pondelok okolo poludnia miestneho času vrážal s bielou dodávkou do chodcov na rušnej obchodnej ulici v severnej časti Toronta na úseku dlhom niekoľko sto metrov. Polícia motív jeho konania nepozná, ohrozenie verejnej bezpečnosti však vylúčila, informovali v utorok kanadské médiá.

Incident si vyžiadal desať mŕtvych a 15 zranených. Vodiča dodávky zadržali a je vo väzbe. Polícia predpokladá, že išlo o úmyselný čin, jeho motív vyšetrujú.

"Tento čin sa jednoznačne zdá byť zámerným," povedal v pondelok na tlačovej konferencii šéf torontskej polície Mark Saunders.

Podľa zistení kanadskej televízie CBC nebol zadržaný muž v kontakte so žiadnou teroristickou skupinou a nie je hrozbou pre verejnú bezpečnosť.

Minassian je podľa CBC študentom na torontskej vysokej škole Seneca College. Polícia o ňom doposiaľ neviedla žiadny záznam. Podľa výpovedí spolužiakov bol skôr samotárom. Minassian predtým navštevoval školu pre študentov so špeciálnymi potrebami v severnom Toronte, uviedla stanica BBC.

Viac čítajte tu.